SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barcelona'da Terör Saldırısı

0
Güncellendi - 2017-08-17 23:14:05
Barcelona'da Terör Saldırısı
A- A+ PAYLAŞ

İspanya polisi tarafından yapılan açıklamada, Barcelona’da meydana gelen terör saldırısında 13 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Katalonya polisi tarafından yapılan açıklamada, Barcelona'nın ünlü caddesi La Rambla'da beyaz bir minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği, 10’unun durumu ciddi olmak üzere 50 kişinin yaralandığı bildirdi.

İspanya’nın Katolanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barcelona’da minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir olduğu öğrenildi.

Öte yandan yerel basın, olay yerinden yaya olarak kaçan silahlı kişilerin bir Türk restoranına saldırdığını açıkladı.

DEAŞ ÜSTLENDİ..

Barcelona'da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Öte yandan, yetkililer tarafından yapılan açıklamada saldırıyla bağlantılı 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DIŞİŞLERİ KINADI..

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın Barselona kentinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Barselona’da bugün (17 Ağustos) gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Barcelona, Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız