SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bari Kalan Yeşile Dokunulmasın'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:16
'Bari Kalan Yeşile Dokunulmasın'
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Malatya Belediyesi’nin yeni yerleşim yeri olarak belirlediği ve Fahri Kayahan bölgesi olarak bilinen Çilesiz, Tecde, Karakavak mahallerindeki yeşil alanların yok edilmesine tepki gösterdi.

"Eğer yeni imar alanları ve binalara ihtiyaç varsa, yeşil alan korunarak binalar yapılmalıdır" diyen Fevzi Çiçek, "Biz o bölgede meyvecilik ve sebzecilik yapılsın demiyoruz. Ancak, ihtiyaç varsa elbette binalar ve konutlar yapılsın. Yaşanabilir çevre düşünülerek yapılaşma yapılmalı, Fahri Kayahan bölgesindeki gibi tüm ağaçlar silme kesilip binalar yapılmamalı" ifadelerini kullandı.

Fahri Kayahan, Çilesiz ve Tecde bölgesinde uygulanan konutlaşmanın bitirilerek, en azından kalan ağaçlara dokunulmaması gerektiğini söyleyen Çiçek, "Binlerce daire yapıldı. O bölge zaten doyuma ulaştı. Bari kalan yeşil alanlara dokunulmamalıdır" dedi.

“Yeşillikleri silme yok ediyoruz. Bunun vebalini nasıl öderiz” diye soran Çiçek, “Başka illerde de imar ve yapılaşmayı görüyoruz. Bir bahçe bırakılmış, bir bina yapılmış. Yani ağaçlar ve yeşillikler korunmuş. Bizde de öyle yapılaşma olmalıdır” diye konuştu.

Meyvecilik Araştırma Müdürlüğü alanının kesin olarak korunması gerektiğini vurgulayan Fevzi Çiçek, “Burası meyvelerin gen merkezi. 288 kayısı çeşidinin gen merkezi burada. Kızılcık meyvesinin dünyada iki gen merkezi var. Birisi Malatya Meyvecilik Araştırma Müdürlüğü’dür. Dolayısıyla bu bölgede kesinlikle yapılaşma olmamalı ve burası hizmetlerini sürdürmelidir” şeklinde konuştu.

ABD ve birçok Avrupa ülkelerinde insanların artık binalardan kaçıp yeşil alanlarda ev yaparak yaşamaya başladığına dikkat çeken Çiçek, burada ise tam tersinin yaşandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız