SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bari Özenli Yalan Söyleyin!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:04:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde delegelere teşekkür ziyaretine giden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İktidar partisi milletvekillerinin yatırım yapmaları gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ancak yapmıyorlar. Karadeniz’in fındığı stratejik ürün statüsünde iken, Malatya’nın kayısısı stratejik ürün statüsünde değil. Bu neden kaynaklanıyor? Milletvekilini halk değil lider seçiyor, böyle olduğu için de liderlerine hizmet ediyorlar. Parmak demokrasisi dediğimiz bu. Sadece parmaklarını çalıştırıyorlar. O parmak da sadece Cumhurbaşkanı söyleyince kalkıyor. Milletin çıkarını değil, liderlerinin çıkarlarını düşünüyorlar” dedi.

Türkiye’nin yeni bir kavram kazandığını kaydeden Ağbaba, “Eskiden askeri vesayet söylemi vardı şimdi de saray vesayeti ortaya çıktı. Tek seçici o. Milletvekilini, başbakanı, bakanı seçen o. Saray vesayeti Türkiye’deki her şeyi belirliyor. Şimdi Cumhurbaşkanı her gittiği ilde 400 milletvekili istiyor. Meydanlarda yeminine bağlı kalmayarak, siyasi eleştiriler yapıyor. Bugün yine kaçak sarayda bakanlar kurulunu topladı. Türkiye’de, AKP’de, hükümette bir kişi var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Tüm rolleri o belirliyor. Filmi oynayanlar başkaları. Kimine başbakan, kimine milletvekili, kimine köşe yazarı, kimine televizyon yorumculuğu rollerini vermiş. Bakıyorsunuz, 18 yazar aynı yalanı yazabiliyor” şeklinde konuştu.

“Biz bu saray vesayetini yıkmak için çalışacağız” diyen Ağbaba, demokrasi için çalışacaklarını da belirterek, “Biz siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz, 'Gelin siyasi partiler kanununu değiştirelim. Milli egemenliği hakim kılalım’ diyoruz. Bu değişmezse vesayetler devam eder, saray vesayeti olur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aylardır, Kabataş yalanı ülkeyi bölmek için, karışıklık çıkarmak amacıyla söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının talimatıyla, kendine köşe yazarı diyen bir grup aynı başlıkla köşe yazısı kaleme aldı. Hatta bugün biri 'Özgecan cinayetinde görüntü mü var' diyor. Kabataş yalanında görüntü var. Mobese görüntüleri, böyle bir olayın yaşanmadığına dair görüntüler var. Mağdur olduğunu iddia eden kadının ve çocuğun görüntüleri var. Uzaktan yakından iddia edilen olayın olmadığı görülüyor. Bu yalanın sebebi, o Gezi’deki onurlu, barışçı gençleri toplum nezdinde itibarsızlaştırmaktır. Bir saldırı yok. Polisin tutanağında ‘amirim böyle bir şey yok’ diye ibare var. İktidar ve çevresi hala bu yalanı söylemeye devam ediyor. Bazı kişiler de bunu gerçekmiş gibi yansıtmaya çalışıyor."

CHP’li Umut Oran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleyeceği iddialarını da değerlendiren Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde 5 yaşında bir çocuğun bile inanmayacağı bir iddiayı ortaya attılar. Güya, Sümeyye Erdoğan’a Umut Oran suikast organize ediyormuş. Buna kargalar güler. Bari özenli bir yalan söyleyin. Bu yalanla Kabataş yalanı arasında hiçbir fark yok. İkisinin amacı da Recep Tayyip Erdoğan’ın saray vesayetini korumak. Önceki gün bunun yalan olduğu ortaya çıktı. Umut Oran üzerinden CHP’ye geçmişte beraber iş çevirdikleri grupla bizi ilişkilendirip bize kapatma davası açmaya çalışıyorlar. Biz bunu görüyoruz. Başka oyunlar da oynanıyor. Biz hiç kimseyi ‘bir cemaate sempati duyuyor’ diye yargılanmasından yana değiliz. Kim hukuk dışına çıkıyorsa yargılanmalıdır. Ergenekon, Balyoz gibi davalarda haksızlık, hukuksuzluk yapan varsa yargılanmalıdır. Ama sadece bir yapıya yakın diye insanlara terör estirilmemelidir. Bizim var olduğu iddia edilen bu ilişkimizi kanıtlamayan alçaktır. Bu kadar açık ve net söylüyoruz. Şimdiye kadar seni iktidar yapan, sırtına basan yapıyla ilişkimizi kanıtlarsan siyaseti bırakırız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız