SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bari Pay Alsın'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, büyükşehir olmaya aday illerin de aynı büyükşehirler gibi pay almaları konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bazı illerin olduğu gibi Malatya'nın da büyükşehir olma çalışmaları olduğunu dile getiren Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Bilindiği gibi, merkez nüfusu 750 bin olan iller ancak büyükşehir olabiliyor. Malatya, Denizli, Manisa, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi iller büyükşehir olmaya aday iller. Ancak merkez nüfusları 750 bin olmadığı için büyükşehir olamıyorlar. Büyükşehir olma nüfusuna yaklaşan aday illerin belediyeleri de İller Bankası'ndan aldığı payın, aynı büyükşehir gibi olması konusunda bazı
milletvekilleri olarak çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda TBMM'ye önerge vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir olunamıyorsa, büyükşehir gibi pay alınması konusundaki çalışmaları Meclis'in yeni döneminde gündeme getirmeyi planladıklarını anlatan Öz, "Bu konuda büyükşehire aday illerin milletvekili arkadaşlarla görüşmelerimiz oldu. Nüfusu, şu anda büyükşehir olan bazı illerden fazla olup da büylükşehir olamayan iller var. Kanun gereği, 750 bin merkez nüfusu istendiğinden büyükşehir olamıyorlar. Nüfusu büyükşehir olma nüfusuna yaklaşmış olan illerin de, büyükşehir olan iller gibi belediyelerin pay alması için kanun teklifi verip, bu illeri de büyükşehirler gibi aynı paydan yararlandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız