SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barınağı Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:12
Barınağı Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anaokulu öğrencileri, Malatya Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Hayvanları Koruma Derneği’nin ortaklaşa organizasyonu kapsamında 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileri, Malatya Belediyesi Hayvan Barınağı’nda kalan hayvanlarla bir araya geldi.

Kendi harçlıklarıyla köpeklere mama alan minikler, hayvanlarla birlikte keyifli vakit geçirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, son yıllarda teknolojik gelişmelerle birlikte insanoğlunun doğa üzerindeki baskı ve bilinçsiz müdahaleleriyle bazı hayvan soylarının tükendiğine dikkat çekti.

Deligöz, hayvanların korunması için ek tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bozulan doğa dengesini tesis etmek ve katkıda bulunmak için bölge müdürlüğümüzce doğaya keklik yerleştirme çalışmaları devam etmektedir. Nesli azalan, yok olmaya yüz tutmuş yaban hayvanları üretme istasyonlarında üretilerek doğaya salımları yapılmaktadır. Yaralı yaban hayvanlarından kuşlar tedavi edilerek, tekrar doğaya kanat çırpmaları sağlanmaktadır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde doğayı bizimle paylaşan sevimli dostlarımızın yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkesi görevlerini yerine getirmeye ve onlarında bu dünya üzerinde yaşam hakkı olduğunun hatırlanmasına davet ediyoruz” dedi.

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur ise hayvanları sevenlerin insanları daha içten seveceğini ifade ederek, “Hayvan dostları mutlu olmayı sevgide ararlar. Hayvanları koruyalım. Hayvanlara eziyet etmeyelim. Hayvanları sevelim ve onlara yarımcı olalım” diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç da anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için bir araya geldiklerini belirterek, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde güzel bir etkinlikte buluştuk. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizimde sevgi ayımız. Bu ayı bütün okullarımızda sevgi ayı olarak kutluyoruz. Öğrencilerimiz, çeşitli etkinliklerle bu duyguyu yaşıyorlar. Bu kapsamda 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulumuz öğrencileri ile Malatya Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ettik. Masum duyguya sahip olan çocuklarımızı yine masum olan canlılara sevgi ifadelerini göstermek üzere bu etkinliğe katıldık” ifadelerini kullandı.

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir de yeme, içme ve uyuma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra sevgi, merhamet ve saygının da temel ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özdemir, ilk önce sevgi duygunun geliştiğini daha sonrada bunun saygıya dönüştüğünü ifade ederek, hayvanların kıymetini bilerek, onları sevmenin saygı duygusunu geliştireceğini belirtti.

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğretmeni Mukadder Doğru ise, miniklerin her şeyi küçük yaşlarda öğrendiğine dikkat çekerek, “Hayvanları yerinde görmek, öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak amacıyla bu etkinliğe katıldık” açıklamasını yaptı.

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu’nda eğitim gören Çağla Gül Sazak, hayvanların nerede yaşadıklarını gördüklerini ve onlarla bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu eğitim gören Kıvanç Onuk, kendi harçlıklarından para toplayarak, barınakta kalan hayvanlara mama aldıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız