SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barınma Sorunu Bitecek"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaptırılacak olan yüksek öğretim yurt binasının yer teslimi yapıldı. 
 
Yurt Kur Genel Müdürü Hasan Bayraktar' ın 2009 yılında ilçeye yapmış olduğu ziyarette Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından teklif edilen ve Genel Müdürün olumlu görüş verdiği öğrenci yurdunun yapımı gerçekleşiyor. İnönü Üniversitesi (İÜ) Arapgir MYO kampus alanının içerisindeki 20 dönümlük arsa, Yurt Kur Genel Müdürlüğü devri yapılarak buraya yaptırılacak olan 300 kişilik öğrenci yurdunun yer teslimi yapıldı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kontrollüğünde yapılan yer teslimi törenine Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, MYO Müdürü Dursun Özgüler, Yüklenici firma temsilcisi Mimar Yusuf Özbek ve Şehircilik Müdürlüğü kontrol ekibi katıldı. 2012 yılı içerisinde 350 iş gününde bitirilmesi planlanan öğrenci yurdu kompleksi, 14 bin metrekare kapalı alan içerisinde 2 blok öğrenci yurdu, 1 blokda sosyal tesis olmak üzere inşa edilecektir. Her bina biner metrekare alan üzerinde zemin artı 4 kat olarak yapılacaktır. Prefabrik, çelik konsitüsyon, ve betonarme olarak farklı bir inşaat tekniğiyle yapılması planlanıyor. İki kişilik odalar halinde yapılacak yurdun 5 yıldızlı seviyesinde olacağı, sosyal tesis bünyesinde yemekhane, kütüphane, kitap satış, internet ve ihtiyaç duyulan hizmet kollarının da bulunacağı, zemin katında ise kazan dairesi, su deposu, çamaşırhane, mutfak, trafo, jenaratör odası ve ihtiyaç duyulan bütün birimlerin mevcut olacak. Yükleniciliğini müteahhit Yusuf Özbek İnş.ltd. Şirketi'nin ihaleyle almış olduğu yurt binası tamamlandığı taktirde öğrencilerin barınma sorunu tamamen ortadan kalkacak ve MYO'yu tercih eden öğrenci sayısında da artış olacağı kaydedildi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçeye yaptırılacak olan 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdunun yer tesliminde konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 
 
Cömertoğlu, "Türkiye' de bir ilk olarak Hemşehimiz Dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu' nun öncülüğünde ilçelere açılan ilk MYO olma hüviyetine sahip olan ve yine kamu kaynağı kullanılmadın 2005 yılında Dr. Naci Ekşi Ercihan Ekşi, Turan Tuna ve Merhum Yakup Aydın Karabay tarafından yaptırılarak Arapgir'e kazandırılan kompleksin fakülteye dönüştürülmesi konusundaki arzumuz ve isteğimiz yeni yatırımlarla haklı bir sebebe kavuşmaktadır. Yıl içerisinde yapılacak öğrenci yurtlarına ilaveten Spor Toto Başkanlığından kaynağı temin edilen ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ihalesi yapılacak olan kapalı spor salonunun da 2012 yılı itibarıyla kampus alanında bitirilmesi halinde sayılı bir eğitim kompleksine sahip olacağımız açıktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız