SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barış Günü Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:44:18
Barış Günü Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Demokrasi ve Barış Platformu tarafından 1 Eylül “Dünya Barış Günü” dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. 

Kız Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş, Soykan Parkı’nda sona erdi. Yürüyüş sonrası Malatya Demokrasi ve Barış Platformu adına basın açıklaması yapıldı. Platform üyesi Gökhan İmer, basın açıklamasını Kürtçe okurken, Ayşe Işık Türkçe okudu. Malatya Demokrasi ve Barış Platformu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Günümüzde Mısır ve Suriye’de devam eden kitlesel katliamlar, kimyasal silah kullanımı yeni Halepçeler oluşturmaktadır. Küresel güçlerin Ortadoğu’ya müdahalesi kapsamında; hükümetin bölgeyle ilgili üstlendiği rol ülkemizin Ortadoğu’da yaşanan şiddet ve çatışmalı ortamdan etkilenmemesi imkansız hale gelmiştir. Irak, İran, Afganistan, Libya, Mısır, Suriye, Filistin, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde yaşanan bölgesel savaş ve yerel çatışmalarda milyonlarca insan yaşamını kaybetmiş ve kaybetmeye devam etmektedir.”

AĞBABA'NIN AÇIKLAMASI..

Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolyısıyla açıklama yayınladı. Açıklamasında 'Hitler faşizminin emperyalist hevesleri yüzünden kan gölüne dönen o karanlık günleri unutmamak için' İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı 1 Eylül gününün ‘Dünya Barış Günü’ olarak kutlandığını hatırlatan Ağbaba “Bugün her şeye rağmen kardeş kanının dökülmediği, anaların ağlamadığı, barışa yelken açmış umut dolu yarınlar için mücadele etmek zorundayız” dedi.

Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve Ortadoğu özlemi ile her türlü kirli savaşa karşı olduklarını söyleyen Ağbaba “ülkemizde ve bölgemizde barış istiyorsak, yükselen faşizme ve emperyalist heveslere karşı direnmek zorundayız” dedi. Bugün Ortadoğu’da ABD emperyalizminin taşeronluğunu üstlenmeye kalkanların, Hitler’e öykündüğünü belirten Ağbaba “AKP iktidarı, dış politika da sıfır sorun ideali ile geldi tüm komşu ülkelerle sırf sorun yarattı. Bugün AKP’nin sürdürdüğü savaş çığırtkanlığı hem içerde hem de dışarıda barışın önündeki en temel engeldir.” dedi.

Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın askeri darbelerle, kardeş katliamlarıyla, savaşlarla, acı ve gözyaşları ile anıldığını söyleyen Ağbaba, bu kanlı ve karanlık tablonun kader olmadığını belirterek, “Bugün Anadolu’da ve tüm Ortadoğu’da her zamankinden daha fazla barış ve kardeşlik tohumlarını yeşertmeye ihtiyacımız var.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız