SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış Geldiği Zaman Acımız Diner"

0
Güncellendi - 2016-12-11 02:35:33
A- A+ PAYLAŞ

  • BARIŞ GÜVERCİNLERİ ANITI AÇILDI: 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’ndaki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına hazırlanan ‘Baba Ben de Gideyim mi?’ belgesel gösterimi yapılarak, ‘Barış Güvercinleri Anıtı’ açılışı gerçekleştirildi.

Ankara’daki bombalı terör saldırısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Ölenlerin anısını yaşatmak amacıyla hazırlanan ‘Baba Ben de Gideyim mi?’ belgesel gösterimi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterildi. Belgesel gösteri esnasında ölenlerin yakınları ve etkinliğe katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “10 Ekim günü tek düşünceleri barış istemek olan başta gençlik kolları üyelerimiz olmak üzere ölen 101 kardeşimizi, canımızı anıyorum” dedi.

“Aydınlanma mücadelesinde şimdiye kadar yitirdiğimiz bütün insanlarımız için bir şey yapmamız gerekiyor” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“Bu topraklara gerçek anlamda barış geldiği zaman acımız diner. Bu topraklara barış geldiği zaman kaybettiğimiz insanların acısını azaltabiliriz. O nedenle düştüğümüz yerden kalkmalıyız. Düştüğümüz yerden kalkacağız. Katilleri sevindirmemek için, bu coğrafyaya gelmiş eli kanlı katilleri sevindirmemek için; kolumuzu, kanadımızı kırdılar ama ayağa kalkacağız, hep beraber bu katillerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Teslim olmak yok, teslim olmayacağız. Teslim olmamamız gerekiyor. Bu çocukları savunmuş olduğu savunmuş olduğu değerler barış, özgürlük ve demokrasiydi. Onların yattıkları yerde huzurlu uyuyabilmeleri için bu anlayışlarını gerçekleştirmek zorundayız. Umutsuzluğa kapılmak yok.”

Ağbaba, iyilerle kötüler arasında bir savaşın olduğunu ifade ederek, “Göreceğiz hep beraber iyiler kazanacak. Hepimizin bu ortak mücadelede birleşmesi gerekiyor. Bu mücadeleyi sürdüreceğinizden hiç kuşkum yok” diye konuştu.

Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilecek pembe trambüsü de eleştirerek, şunları söyledi: “Türkiye tecavüzler, tacizler ülkesi oldu. Türkiye’de her gün kadınlar dövülüyor, şiddete uğruyor. Bizim muhterem büyükşehir belediye başkanımız buna bir çözüm bulmuş, kadınlarla erkeklerin bindiği otobüsleri ayırıyor. Trambüsleri ayıran kadınla erkeği aynı otobüse bindirmeyen anlayış, Manisa’da hamile kadına parkta spor yaptığı için tekme atan anlayışın ta kendisidir. Bu anlayış, şort giydiği için belediye otobüsünde tekme atan anlayıştır. Malatya, bugün ‘kadınlarla erkeklerin otobüsünün ayrılmasıyla’ anılıyor. Bu utancı yaşamaya hakkımız yok. Sen, üniversite öğrencileri üst üste binerken, çözmen gereken şey kadınla erkeği ayırmak değil, otobüs sayısını artırmaktır.”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise “Bizler, ülkenin tüm kanayan yaralarına çare olmak, tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin sesi olmak adına hep ön saflarda olduk” dedi.

Kiraz, barış ve demokrasi istemek adına gençlerin Ankara’da buluştuklarını kaydederek, “O gençler her şeyden önce vicdanlı gençlerdi. Toplumun sorunlarına duyarlı gençlerdi. Yapılan haksızlıklara boyun eğmeyen, mücadele eden onurlu gençlerdi” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Kasım Otur’un eşi Songül Otur da, “Bizler dayanılmaz bir katliamın tanıştırdığı aileleriz. Ülkede barış, emek, demokrasi için 14 ay önce Ankara’ya yolcu ettiğimiz yakınlarımız, ülkenin insan kanıyla beslenen, insanlık düşmanı IŞİD katilleri tarafından ülkenin başkentinin ortasında katledildi. Ankara’ya gönderdiğimiz yakınlarımız bu ülkeyi seviyorlardı. Barışı, emeği, demokrasiyi haykırmaları için yolcu etmiştik. Emek ve demokrasi düşmanlarının korkuları büyüktü. Emek, barış ve demokrasi onların kabusuydu. Onlara kıydılar” diye konuştu.

CHP Malatya eski Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız ise 10 Ekim 2015’te Ankara’da kaybettikleri arkadaşlarının tesadüfen orada olmadıklarını, barış ve demokrasi mücadelesi için Ankara’ya gittiklerini söyledi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da, 10 Ekim’in herkes için zor bir gün olduğunu ifade ederek, “10 Ekim’de ‘Gökyüzüne kansız bakmayı özledik, artık yeter’ diyenleri o gün katlettiler. O yüzden hem anlamı hem de mücadelesi itibariyle ağır bir yükümüz var” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da 10 Ekim’de büyük bir katliam yaşatıldığını, 101 insanın kaybedildiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise “Ne yazık ki bu ilkede güvercinlere dokunuyorlar. Bu ülkenin aydınları, demokratları, Atatürkçüleri güvercin tedirginliğinde yaşamaya devam ediyorlar” diye konuştu.

‘Baba Ben de Gideyim mi?’ belgesel gösteriminin ardından Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun desteğiyle yaptırılan, 101 güvercinin yer aldığı ‘Barış Güvercinleri Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası anıta karanfil bırakıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

barisanit

barisanit2

barisanit1

barisanit3

barisanit6

barisanit4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Yorumlardan Rahatsız Olan Malum Troller Çıkışlar Sol Taraftan . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Ölenler dövüşerek öldüler;Güneşe gömüldüler Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! Akın var Güneşe akın Güneşi zaptedeceğiz Güneşin zaptı yakın! . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı.. (7 yıl önce)ÇİFTÇİ44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yazdıkların suç teşkil ediyor halkı kin ve nefrete sürüklemek var yönetici dikkat et yazılanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • biraz insan taklidi yapsan..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Malatyalı.. Nazım Hikmet in Güneşi İçenlerin Türküsü isimli şiirini baştan sona okumanızı tavsiye ediyorum. İyi günler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Allahtan,rahmet,diliyorum,bu,katlayimi,yapani Allah,kahretsin,insan,olsmazlar,anit,icin,herkese Tesekkur,ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferda tan çınar (7 yıl önce)
    Yolunuz yolumuzdur . Yanınızdayız
    0
    0
    Yanıtla