SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barış Harekatı Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Kıbrıs Barış Harekatı Fotoğraf Sergisi törenle açıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'nin organizesi ile İnönü Kapalı Çarşısı'nda düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı Fotoğraf Sergisi'nin açılışına, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, 2. Ordu Komutanlığı İdari Yar Başkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata,
Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, İnönü Kapalı Çarşı Kooperatifi Başkanı Hacı Demirhan, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi Kıbrıs gazileri katıldı.

Sergi açılışına konuşan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, "Türk tarihi ihtişamlı olaylarla dolu. Türkler her zaman her yerde örnek olmuştur. Kıbrıs'a da barış getirmiştir" ifadelerini kullanıp, "Bizi, diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğimiz, asker ile toplumun bir bütün olmasıdır. Ancak bu bütünlüğü bozmak isteyenler her zaman olmuştur. Günümüzde ise, terörist saldırı ile Mehmetçiklerimizin şehit edilmesi bunun bir örneğidir. Ancak Türkiye bu saldırılardan ders çıkarıp, milli birlik ve beraberlikle bunun üstesinden gelecektir" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ise, sergide 106 fotoğrafın yer aldığını belirterek, Kıbrıs'ta Rumların yaptıkları katliamları anlattı.

İnönü Kapalı Çarşı Kooperatifi Başkanı Hacı Demirhan da, İnönü Kapalı Çarşı esnafları olarak sergiye destek verdiklerini ifade etti.

Fotoğraf sergisi açılmadan önce 5 yaşındaki Sudenaz Demirhan, İstiklal Marşı'nı ezbere okudu. Minik Sudenaz'ın heyecanlandığı görüldü.

Diğer yandan, Kıbrıs Gazilerinden Hasan Koçer, sergiyi gezerken 36 yıl öncesini gözü önünde canlandırıp duygulandığını ifade ederken, Mahmut Şahin ise, 36 yıl önce ellerinden geleni yaptıklarını ve vicdanen rahat olduklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız