SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barış İçin Biraraya Geldiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:43
Barış İçin Biraraya Geldiler
A- A+ PAYLAŞ

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan Kaya ailesi ile Tutak ilçesindeki Sayan ailesi arasındaki kan davası, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla barışla sonuçlandı.

Yaklaşık 5 ay önce Malatya’da, iki kuzen arasında alacak verecek nedeniyle çıkan kavgada Yunus Kaya (26)hayatını kaybetmişti. O günden sonra birbirlerine husumet olan ve kan davası güden Kaya ve Sayan aileleri, her iki ilçedeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı. Patnos Entüstri Meslek Lisesi yemekhanesinde bir araya gelen her 2 aile mensupları tek tek tokalaştı.Barış programında bir konuşma yapan eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, emeği geçenlere teşekkür ederek, özelikle vefat eden Yunus Kaya’nın babası İbrahim Kaya’ya çok teşekkür etti. Allah'ın, insanlığın ve medeniyetin kabul etmediği bazı kötü davranışların hala insanlar arasında olduğunu vurgulayan Erhan, Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi’ndeki, “Bu günden itibaren tüm kan davalarını ayaklarımın altına alıyorum' sözünü hatırlattı. Hayatta sevmediği kelimelerin başında, Kürtçe ‘’xazıla’’, Türkçe ‘’keşke ‘’ kelimesi olduğunu ifade eden Erhan, ancak her defasında bu kelimeyi kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi  eski milletvekili Cemal Kaya ise, bir müslümanın bir müslümanı kırmaması, incitmemesi ve onu öldürmemesi gerektiğinin altını çizerek, ''Burada toplanan insanlar, keşke başka bir şey için toplansaydı. İnşallah bu son olur'' dedi.

Hatayı savunmanın fazilet olmadığını, özür beyan edenin ise faziletli olduğunu vurgulayan Kaya, “Güzel bir etkinlik için burada toplandık. İnsanlar arasında huzuru, barışı, köprüyü oluşturmak, bir arada yaşamaya teşvik etmek; hem Türk kültürünün, hem de İslamiyet'in bir gereğidir” şeklinde konuştu..

Patnos imamlarından Kutbettin Uygar da, herkesin birlik ve dirlik içinde yaşaması için insanların aklıselim davranması gerektiğini belirterek, barışa katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Programın son konuşmasını yapan Patnos Müftü Vekili Yusuf Sağlam, herkesin daha önce meydana gelen nahoş bir olayı hayra çevirmek için toplandığını vurgulayarak, insanoğlunun diğer varlıklardan farklı olduğunu belirtti. Sağlam, affetmenin, sulhu ve barışı sağlamanın hayatta en güzel şeylerden olduğunu, böyle anlamlı bir günde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin huzur içinde yaşaması gerektiğinin altını çizdi. İnsanların anlatılan güzel şeyleri yaşamak ve hayatına tatbik etmek için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Sağlam, bu barışın birçok olaya örnek olması dileklerinde bulundu.

Programa, eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AKP eski milletvekili Cemal Kaya, Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, Kaya ve Sayan aileleri ile vatandaşlar katıldı.

OLAY

26 Haziran 2013 gecesi Malatya’da merkezi İstanbul’da bulunan bir güzellik merkezinin ortakları arasındaki anlaşmazlık yüzünden çıkan kavgada bıçaklanan 27 yaşındaki Yunus Kaya adlı şahıs hayatını kaybetmişti. Eski Belediye Binası karşısında bulunan güzellik merkezinin işletilmesi ile ilgili kavga, işyerinde başlamış sonra PTT önünde devam etmiş ve cinayetle sonuçlanmıştı. Olayın ardından yakalananlardan 6'sı tutuklanmış, il duruşmada bu kişilerden 5'i serbest bırakılmıştı. Cinayetle ilgili olarak halen Sertaç Sayan tutuklu olarak yargılanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız