SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Barış İçinde Yaşadık, Yaşamaya Devam Edeceğıiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nde 35 aydının ölümüyle sonuçlanan olayların yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Tunçdemir'in açıklaması özetle şöyle:

"..Karşıdevrimin sorumsuz yetkilileri, zaman, zaman gericiliğe, bağnazlığa ödün vererek politikadaki çıkarcılığa, aymazlığa yöneldiler. Bu yozlaşmış etik yapılarıyla yıkımlar getirdiler topluma. Öylesine yozlaştırdılar ki dünyada ilk halk devrimini gerçekleştirip en çağdaş yöntemi ve yönetimi kuran bir düzenin insanlarını -acımadan- diri diri yakma eylemini oluşturdular..

..Ülkemizde birileri, kitleleri her zaman tahrik etmiştir. Kardeş kavgası yaratmak için dışarısı, özellikle bazı Sevr düşkünü AB ülkeleri aynı oyunu içteki emperyalist yandaşları aracılığıyla, ulusu parçalama oyunlarını sergileyerek Türk-Kürt çatışması, Sünni-Alevi kavgası...Bu amaçla terör bile yaratıldı. Türk ulusu bu oyuna düşmedi. Sivas'ta olduğu gibi düşenler oldu ama onlar hep azınlıkta kaldı. Bin yıldır bu coğrafyada Alevisi – Sünnisiyle, Kürdü – Türk’üyle birlikte barış içinde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Toplumumuz, tarihin hiç bir döneminde bu tür olaylara ve provokasyonlara gelmedi, gelmeyecektir de..

2 Temmuz 1993, Kardeşliğe, Eşitliğe ve Özgürlüğe; bilim, sanat ve kültüre yani insana ait, insani olan tüm değerlere örgütlü bir saldırının, ülkemize vurulan kara bir damganın tarihidir. ... 2 Temmuz 1993 laik, demokratik ve cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkanlara gözdağı verme amaçlı bir KALKIŞMA hareketidir. İnsanlık düşmanlarına karşı öfkemiz büyük, yüreklerimizdeki acı ise sıcaklığını koruyor. Sivas olayları, Cumhuriyet tarihindeki yerini bir utanç anıtı olarak yer alacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız