SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış Ortamı İçin Fırsat Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:13:45
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan İlçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili toplantılar yaparak vatandaşlardan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. 

Enver Kiraz, beraberinde 4.Dönem Malatya Milletvekili Celal Ünver, 22. dönem Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve parti yöneticileriyle birlikte Hekimhan'ı ziyaret etti.

Parti ilçe örgütünde düzenlenen toplantıda ilçe ilçe gezerek Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Kiraz "Toplumda ciddi bir kutuplaşma söz konusu. Gezi eylemlerinde 8 gencimiz hayatını kaybetti. Demokrasi talebini dile getiren kesimlere büyük baskı uygulanıyor. Ortadoğu'da da bir çok ülke kan gölüne dönmüş durumda. Bu tablo Türkiye'nin de Ortadoğu'nun da kaderi olmaması lazım" dedi.

"HERKES SORUMLULUKLA HAREKET ETMELİ"

Bu ortamda girilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayati önem taşıdığını kaydeden CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir barış ortamını kurmak için fırsatımız var. Türkiye'de demokrasiyi kökleştirmek, özgürlükleri yaymak için bir fırsatımız var. Sandığa gidecek herkes bu sorumlulukla hareket etmeli. Geldiğimiz noktada sayın Genel Başkanımız, kendi siyasi geleceğini de bir tarafa bırakarak bir tercih ortaya koydu. Farklı toplumsal kesimlerin bir araya gelmesi için önemli bir adım atıldı. Bu süreçten başarılı çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

"Hekimhan sevginin, hoşgörünün, barışın öne çıktığı herkesin bir arada, ayrışmadan yaşadığı bir ilçemiz. Bu nedenle Hekimhan'ın bu uzlaşmayı en çok değerli kılan ilçelerden biri" diyerek sözlerine devam eden Kiraz, "Cumhurbaşkanı adayımızın doğduğu yer kimseyi ilgilendirmemesi lazım. Bizim demokratlığımız bu tür sorgulamaları kabul etmez. Eğer bunu yaparsak Başbakandan farkımız kalmaz. Kimsenin inancını sorgulamamamız lazım. İhsanoğlu Atatürkçü, demokrat, laikliği benimsemiş, tüm Dünya'nın kabul ettiği bir bilim insanı. Türkiye'yi hak ettiği yere gelmesinde, sevginin, saygının, aramızdaki bağların kuvvetlenmesi noktasında İhsanoğlu'na desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindekiler daha sonra Hekimhan'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirip, mahallelerde vatandaşlardan İhsanoğlu için oy istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız