SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barış Protokolu!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 4 aile arasında 5 yıldır süren, 4 kişinin yaşamına malolan kan davası, barış yemeğiyle son buldu.

2004 yılında Kaya, Şengün, Erdem ve Ateş aileleri arasında başlayan kan davası, Vali Halil İbrahim Daşöz ve AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in araya girmesiyle sona erdi.

Çırağan Düğün ve Mevlit Salonu'nda verilen barış yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin ve İhsan Koca, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, AKP, SP ve MHP belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve aileler katıldı.

Barış yemeğinde bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, dört aile arasındaki kan davasının sona ermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Milletvekili Şahin'in tuttuğu mikrofonda konuşan Daşöz, "Bugün burada adeta Malatya'mız buluştu. Bugün burada bir arada gördüğümüz insanları her gün görmemiz mümkün değil. Farklı farklı görünen bu insanlarımızın sağduyusunda ve yüreğinde çok farklı duyguların olduğu ve bir güzelliği inşa etmek, bir mutluluğu paylaşmak adına, hayırlı bir olaya imza atmak adına nasıl yüce bir ruh taşıdıklarına tanıklık
ediyoruz. Dolayısıyla birbirinden habersiz bu seçkin insan topluluğu burada bir araya gelmişse ve bu güzel tabloyu oluşturmuşsa gerçekten burada doğru bir iş var demektir" dedi.

Malatya Milletvekili Mehmet Şahin de, kan davasını sona erdiren dört ailenin sonsuza kadar barış içerisinde yaşamaları temennisinde bulundu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, dört aile arasındaki düşmanlığı sona erdirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Ailelerimiz bugün Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiriyor. Peygamber Efendimiz, kan davasının İslam'a uymadığını bize davranışlarıyla göstermiştir. Böyle bir sünneti yerine getirdikleri için ben kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim, bütün sünnetlere uymayı bizlere nasip etsin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Halil İbrahim Daşöz ve aralarında kan davası bulunan aileler barış protokolü imzaladı. Protokolün ardından barış yemeği yendi.

Aileler arasındaki kan davası 2004 yılında Akpınar'daki bir işhanında Şeyho Ateş ve Mehmet Şengün'ün öldürülmeleriyle başlamış, hava astsubayı olan İbrahim Ateş de bir süre sonra mahkeme çıkışında ilk cinayetleri işleyenlerin yakını olan Mehmet ve Ahmet Kaya adlı baba oğulu öldürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız