SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış Süreci Devam Etmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 16 Sivil Toplum Kuruluşunun anne temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, “Barış süreci devam etmelidir” dedi. 

Gazeteciler Cemiyeti’nde STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Hanımeli Derneği Başkanı Gülnihal Gülaçar, “Malatya da hizmet veren 16 Sivil Toplum Kuruluşunun Anne temsilcileri olarak, bugün burada basın açıklaması yapmamızın sebebi, kucağından koparılıp karanlık dağlara sürüklenen çocukların analarının yürek acısını paylaşmak, bir anne olarak onların yanında olduğumuzu ifade etmektir. Biz ortak bir tarihin ,ortak bir coğrafyanın ve aynı ümmetin kardeş kadınları olarak, kardeşliğimizin bölünmez olduğunu düşünüyor, anne yüreğinin ırk,renk,dil tanımadan aynı acıyı yaşadığını biliyoruz"dedi.

Analara seslenen Gülaçar, "Bu zulme dur deme zamanı çoktan geldi. Kırk yıldır gözyaşı dökmekten göz pınarlarımız kurudu. Bu sorun ne Doğu’ nun ne Batı‘nın sorunudur. Bu sorun ne Türk ‘ün ne Kürt’ün sorudur. Bu sorun tüm anaların sorudur” ifadelerini kullandı.

“Artık bu toprakların kanla, gözyaşıyla değil barış tohumları ile yeşermesi gerekmektedir. Barış süreci devam etmelidir. Bunu baltalamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu süreci Kürdü, Türkü, Arabı, her kesimin sahiplenmesi ve desteklemesi gerekir” diyen Gülaçar, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Biz Türkiye anneleri olarak çocuklarımızın kirli bir savaşın tarafları arasında daha fazla kurban edilmemesini ve bu gereksiz savaşın biran önce bitmesini temenni ediyoruz.

En insani haklarını isteyen kardeşlerimizin taleplerinin çatışma ve savaş sebebi olamayacağını, daha sivil eylem ve yollarla bu hakların istenebileceğini ve demokratik yollardan haklarına kavuşabileceklerini umuyoruz. Bu süreçte her iki tarafın da oyuna gelmemesini arzuluyoruz.

Barış sürecinin anayasal bir zemine oturması, herkesin eşit hak ve özgürlüklerinin yasal güvence altına alınmasını siyasilerimizden talep etmekteyiz.

Bu sivil eylemlerin hiçbir siyasi ve ideolojik ranta dönüşmemesi, eylemlerin masumiyetini siyasetin gölgelememesi beklentilerimiz arasındadır. Bu ortak vicdana her kesin kulak vermesini yetkililerin ve otoritelerin bu çağrıyı dikkate almasını sivil toplum kuruluşları istemekteyiz. Biz Malatyalı STK anne temsilcileri olarak bu eylemin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız