SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış ve Huzur Getirsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:36
A- A+ PAYLAŞ

Hicri takvime göre Muharrem Ayı, miladi 14 Ekim günü başlıyor başlıyor. 1 Muharrem dolayısıyla bir açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, “ Ne hazin ve ne garip bir tecellidir ki bu sene 14 Ekim 2015 tarihinde başlayacak olan ‘ Muharrem Yas-ı Matem Ayı’ iki derin  acı ve üzüntüyü beraberinde getirmektedir” dedi.

Meşeli, yaptığı açıklamada, “ Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV) efendimizin sevgili torunu, Hz.Ali ve Hz.Fatıma’nın şerefli oldu, cennet gençlerinin seyidi ve efendisi Hz.İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde Kerbela’da Emevi halifesi zalim Yezid’in emri ile ordusu tarafından kendisine biat etmediği gerekçesiyle insanlık dışı katledilişlerinin 1335.hüzünlü yıldönümüdür” diyerek şunları belirtti:

“Yüce Peygamberimizin Ehli Beyti’nin candan seven dostları tarafından bu ayda 12 gün Yas-ı Matem orucu tutulmaktadır. Bu oruç tek kelime ile Cenab-ı Allah’a bir tazarru, tehlil ve tesbihin ifadesi ve bir ibadetin yapılmasıdır. Zira bu yas-ı matem orucu Peygamberi Efendimizin zatına ve şanına ezeli ve ebedi hürmetin ifadesidir..

Bu itibarla, Ankara’da sivil toplum örgütleri tarafından yapılan ‘ Savaşa Hayır-Demokrasi ve Barış’ mitinginde Türkiyemizi bölüm, parçalamak ve kardeşi kardeşe düşman etmek isteyen terör örgütleri, 2 canlı bombanın patlatılması sonucu 97 masum vatandaşımızın şehit edilmesi, 250’den fazla vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur. Bu nedenle şehit kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz, Türkiye’mizin başı sağ olsun temennilerimizi sunarken, Muharrem Yas-ı Matem ayınında başlaması nedeniyle de  bu ayda tutulan oruçların, hayır ve hasenetlerin yüce Mevla’nın dergahında boşa gitmeyerek kabul edilmesini ve bu ayın hürmetine cennet vatanı Türkiyemize barış ve huzur getirmesini candan diliyoruz”

Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şubesi ve Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı tarafından yapılan ortak açıklamada da, Muharrem Ayı ile ilgili olarak şu ifadeler kaydedildi; “14 Ekim 2015 Çarşamba günü İslam Aleminin mateme gark eden Kerbela katliamının Hicri 1376. Yıldönümü başlangıcıdır.  Bu ay, alemlere rahmet Hz. Muhammed SAV.’nin cennet gençlerinin seyidi dediği sevgili torunu ve Ehli-i Beyt ailesinin beş ferdinden Hz. Hüseyin ve ona gönül bağlamış bir çoğu aile yakınları 72 kişinin, Muaviye oğlu Yezid tarafından Kerbela’da hunharca ve susuz bırakılarak şehit edildiği aydır. Dolayısı ile İslam Alemi içinde bir matem aydır. Bu ay tutulan matem oruçlarının, dökülen gözyaşlarının ve lokmaların, edilen duaların bir daha Kerbelalar yaşanmamak üzere gerek ülkemize, gerek İslam alemine ve gerekse insanlık alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız