SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış ve Kardeşlik Müjdeliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:48:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ramada Otel'de düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, milli ve manevi değerlerin gözle görülür bir şekilde öne çıkmasına kardeşlik duygularının pekişmesine ve sahip olunan imkanların paylaşılmasına vesile olan özel günler olduğunu ifade etti. 

Kamçı, bayramların müstesna günler olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Eşin dostun özlem ve muhabbetle kucaklaştığı, yoksulların ve kimsesizlerin hatırlandığı, küskünlüklerin ve kırgınlıkların yerini sevgiye, dostluğa terk ettiği bu günler toplumsal dayanışma arzumuzun ve birlikte yaşama sevincimizin ruhlarda ve gönüllerde yer etmesinin de önemli dayanaklarından birisidir. Milletimizin manevi değerleri arasında önemli bir yeri olan Ramazan Bayramı İslam aleminin sevinç ve neşe günü olmakla beraber bütün insanlığa da barış ve kardeşlik müjdelemektedir. Bu nedenle bayramın amacına uygun bir şekilde idrak edilmesi en büyük temennimizdir."

Bayramlaşma programına, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

BELEDİYELERDEN ORTAK BAYRAMLAŞMA..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ortaklaşa bayramlaşma töreni düzenlendi.

Dede Korkut'ta düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, huzur içerisinde geçen Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı'na kavuştuklarını ifade etti. 

Çakır, herkesin Ramazan Bayramını tebrik ederek, "Ramazan ayı ilimizde huzur içerisinde geçti. Güzel bir coşku ve yardımlaşma vardı. Çok güzel programlarımız vardı. Bütün ilçelerimizde Ramazan etkinlikleri düzenlendi" dedi.

Coşkulu bir bayram geçirdiklerini dile getiren Çakır, "Çok kalabalık bir katılımla bayramı kutluyoruz. Bayramları, bayram tadında yaşamak nasip olsun. Bayramlar bizim için kutsal ve özel günler. Bayramlar, kırgınlıkların ve dargınlıkların yok olduğu günler. Bu günlerde dayanışma, dostluk ve kardeşlik artıyor. Dolayısıyla bu bayramı dolu dolu yaşayacağız. Bayramın hem ülkemiz hem de İslam alemi için, tüm insanlık için huzur, barış ve kardeşlik getirsin" dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi'nin Ramazan ayında merkezde mahallelerde ve ilçelerde iftarlar verdiğini anımsatarak, bayramı hep birlikte idrak ettiklerini kaydetti. Gürkan, Ramazan Bayramı'nın Malatya'ya, ülkeye, insanlığa barış ve huzur getirmesini de temenni ederek, herkesin bayramını tebrik etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, "Rabbime Ramazan Ayından sonra bize bu bayramı yaşattığı için şükürler olsun. Dualarımız tüm dünyada huzur ve barış içerisinde bayramların yaşanmasıdır içindir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız