SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barış Yürüyüşü Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yürüyüş ve toplu basın açıklaması yapılacağı bildirildi. 

Malatya demokrasi ve Barış Platformu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında PTT binası önünde el broşürleri dağıtıldı.

Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur yaptığı açıklamada, Malatya halkını 1 Eylül’de savaşa karşı barışı, emperyalist işgale karşı bağımsızlığı desteklemek üzere bir yürüyüş ve kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Baytemur, “1 Eylül dünya barışı açısında, özellikle Türkiye ve Ortadoğu barışı adına çok önemli. Türkiye’de aylardır ülkemizde çatışmasızlık sürecinin devam ettiği bir süreçte siyasi iktidarın barışa yönelik daha ciddi adımlar atması, hem siyasi ve hem de parlamenter Meclis ayağı ile barışı güçlendirecek yasaları çıkartması, sürekli bir barışa yönelik çalışmaları hızlandırmasını istiyoruz. Suriye’ye yönelik saldırı 1 Eylül Dünya Barış Günü daha önemli. Aynı iddialarla Irak ve Libya’ya girildi. Bugün Irak’ta ve Libya’da barış yok. Halen orada çatışmalar, ölüm ve gözyaşı var” dedi.

Açıklamanı ardından İnönü Caddesi üzerinde 1 Eylül dünya Barış Günü el broşürleri dağıtıldı. 1 Eylül Pazar günü Malatya’da saat 16.00’da Kız Meslek Lisesi önünden Soykan Parkı’na kadar yürüyüş yapılacağı ve ardından basın açıklaması ile eylemin sonlandırılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız