SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışa Huzura Vesile Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:53:00
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının başlaması nedeniyle yayınlanan mesajlarda tüm İslam aleminin ve Malatyalıların Ramazan ayını kutlandı

Öz: Fakire fukaraya kucak açalım

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, bir Ramazan ayının huzur iklimine daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu ayda fakir -fukaraya kucak açmak ve dayanışma içinde olmak gerektiğini söyledi. Öz'ün mesajı şöyle:

"Ramazan ayının bereketine ve huzur iklimine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oruç ruhumuzu ve bedenimizi terbiye eden, bizlere sabır, şükür ve kanaati öğreten, ahlakımızı güzelleştiren, bizleri kötülüklerden alıkoyan çok müstesna bir ibadettir.  İftar sofraları, teravih namazları, sahur bereketi, mukabeleler, fitre ve zekâtlarla hem ruhumuzun hem de bedenimizin temizlendiği mübarek ay tüm Müslümanlar için rahmet ve fırsatlarla doludur.

Ahlâkımızı, kişiliğimizi ve ilişkilerimizi orucun hikmeti ve rahmetiyle onarmak için Ramazanın sade, huzurlu, mütevazi ve manevî iklimini bozmamaya özen göstermeliyiz. Oruç tutmak yeme ve içmeden uzak durmanın yanı sıra dilin gıybetten, gözün haramdan, kalbin vesveseden, kulağın kötü sözden uzaklaşması demektir. Ramazan ayı bu hasletleri derinden idrak edip hayatımızın tümüne yaymak için bizlere sunulmuş bir ikramdır.

Özellikle bu ayda fakir fukaraya, garip gurebaya kucak açıp kol kanat germeliyiz. Maddi durumu müsait vatandaşlarımızdan mümkün olduğu kadar muhtaç ve yoksulların evlerini ziyaret etmelerini, onlarla birlikte iftar yapmalarını, sofralarını bereketlendirmelerini diliyorum. Kardeşliği ve komşuluğu gözeterek fakirleri, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini unutmadan Ramazan ayını ihya etmenin gayretinde olmalıyız. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden azad olmaya vesile olan bu kutsal ayın; ruhumuzun ve bedenimizin arınmasına, Müslümanların birlik ve beraberliğinin artmasına, komşu ülkelerde ve dünyanın dört bir yanında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını, vatandaşlarımıza ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum."

Milletvekili Çalık: Ramazan ayı barışa vesile olsun

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise bereketin eksik olmadığı Ramazan ayının barışa ve huzura vesile olması temennisinde bulundu. 

Çalık mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mübarek Ramazan ayının ülkemizde, şehrimizde ve tüm İslam âleminde oluşturduğu birleştirici gücün, dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması, en büyük arzumuzdur.

Başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hadisleri olmak üzere; birçok âlim, din adamı, Ramazan ayının süsü diyebileceğimiz orucun, insanın fiziksel ve ruhsal gıdası olduğunu belirtmişlerdir. İnsan ruhunun manevî gıdası olan oruç ve Ramazan ayı hoşgörü, muhabbet, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu değerli bir aydır.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Çakır: Hoşgörüyü ve kardeşliği en üst seviyede tutmalıyız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tüm İslam Aleminin ve Malatyalıların Ramazan Ayını tebrik eden Başkan Çakır’ın Mesajı şöyle:

Müslümanlar olarak, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı, inananların kendi içerisinde muhasebe yaptığı, nefsini terbiye ettiği ve sonunda da bayrama eriştiği önemli bir aydır.

Rahmeti, bereketi ve sevabı bol olan bu ayda,  aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları sona erdirmeli, başta yoksul ve muhtaçlar olmak üzere, paylaşmayı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü ve kardeşliği en üst seviyeye çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Ayı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim

Hacı Uğur Polat: Bütün İslam alemine kutlu olsun.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yazılı bir açıklama yaparak İslam Alemi'nin Ramazan Ayı'nı kutladı. Polat'ın mesajı şöyle: 

"Ramazan Ayı, Hayat Rehberi Kur'an-ı Kerim'in kendisinde inmeye başladığı, oruç, sabır, dua, ikram, ihsan, tevekkül, kardeşlik, sahur, iftar, teravih namazı, sohbet, infak gibi onlarca güzelliğin bir arada yaşandığı, aynı zaman ve zeminde olduğumuz halde, sanki başka bir dünyaya gitmişçesine bambaşka bir iklimi yaşadığımız, suç oranlarının asgariye indiği, akrabalık, kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin zirveye tırmandığı, Rabbimizin kullarına en büyük hediyelerinden biri olan "Rahmet Ayı"dır. Müslümanlar, bu mübarek ayın imkânlarından en üst düzeyde istifade etmeli, özellikle yoksullara ulaşma,  onlara sofralar kurulması ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yarışmalı; kimsesiz yaşlılarımız, dullarımız, yetimlerimize gitmeli ve hayır dualarını almalı; sıla-i rahme önem vermeli; infak müessesesini yükseltmeli; kırgınlıklara, küskünlüklere, kavgalara bir son vermelidir.

Bu duygularla, İslam Coğrafyası'nda yaşanan kardeş kavgaları ve savaşların sona ermesine vesile olması temennisiyle, İslam Alemi'nin Mübarek Ramazan Ayı'nı kutlarım.”

MHP İl Başkanı Yıldız: Tebrik Ediyorum

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın mesajı şöyle:

"Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de bildirilen ve müminlere Allah'ın en büyük lütuf ve ikramlarından biri olan Kadir Gecesi de bu ayın içindedir. Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan ayında, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu, sevgi ve saygımızı göstermeye, acılarımızı paylaşmaya,  ihtiyacımız vardır. Rahmet, bereket ve mağfiret dolu Ramazan günleri bu ihtiyaçlarımızı gidermek için çok büyük bir fırsattır. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilmemiz gerekir.

Bu anlamda Irak’ta katledilen ve vatanlarından zorla uzaklaştırılan soydaşlarımızın bizlerin yardımına ihtiyaçları olduğunu hatırlamak ve Ramazan Ayında kardeşliğimizi göstermek için bir fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. 

Bu mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberliğin pekişmesi, şahsımız, ailemiz, milletimiz, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayır, huzur ve barış getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere Türk İslam Aleminin Ramazanını tebrik ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız