SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışa İhtiyaç Duyduğumuz Süreç"

0
Güncellendi - 2016-09-01 21:23:55
A- A+ PAYLAŞ

1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreç” dedi.

CHP Malatya İl Binasında 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladığını belirtti. 10 Ekim’de Ankara’da CHP’li gençlerinde yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya değinen Kiraz, “Onlar Türkiye’nin dört bir yanından oraya gidenler gibi Malatya’dan barış için heyecanla umutla Ankara’ya gitmişlerdi. 10 Ekim’de patlayan bomba sonrası gençlerimizi barış şehidi olarak yüreklerimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Ne büyük acıdır ki barış istemek için en güzel duyguyu bu ülkede gerçekleştirmek için Ankara’ya giden o gençlerimiz orada bir savaşla karşılaştılar. Ve canlarımızı yitirdik, canlarımız elbette ki yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğimi ifade eden Kiraz, “İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreç. Dolayısıyla bu dönemde barış seslerini, barış duygularını daha yüksek sesle mutlaka hepimizin dillendirmesi gerekiyor. Ülkemizde terör saldırıları sonucunda 10 Ekim’den bu yana yaşanan katliamlarla gerek sivil vatandaşlarımızın gerek güvenlik güçlerimizin hayatlarını kaybetti. Her gün acının, gözyaşının olduğu bir dönemden geçiyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Güllü Tuncer’de İkinci Dünya Savaşı’nın Dünya tarihinin en kanlı savaşı olduğunu ifade ederek “1 Eylül 1939 tarihinde, Nazi Alman orduları, Polonya’ya saldırarak, 20.Yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştır.72 milyon insan ölmüş, tarihin en büyük en kanlı soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra, bir daha savaşlar olmasın diye, 1 Eylül günü “Dünya Barış Günü” ilan edilmiştir” dedi.

CHP’li kadınlar olarak Türkiye’ye ve tüm dünyaya seslendiklerini belirten Tuncer, “Yurtta Barış, Dünyada Barış, dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey. Biz, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık, bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık, derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık” diye konuştu.

CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış’da bir çok arkadaşını kaybettiği 10 Ekim’de Ankara’daki patlamaya değindi ve “Barışın en acı tablosunda bizlere de acı bir yer bıraktılar. Barış için çıktığımız yol da bizleri parçalayan, yaralayan ve yarım bırakan bir dünya ile buluşturdular” şeklinde konuştu.

10 Ekim’de olduğu gibi barışı haykırmaya devam edeceklerini kaydeden Orçun, “O gün nasıl ki barış diye meydanlar da haykırıyorsak, bu gün de aynı söylemlerle devam ediyoruz yolumuza. Nasıl ki o gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün’’ Yurtta Barış Dünyada Barış’’ sloganlarıyla meydana çıktıysak, bu gün yine aynı sözlerimizle buradayız. Tüm yurttaşlarımızı bir kez daha barışa davet ediyor ve Dünya Barış Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız