SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışa Şans Verilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu, çözüm sürecinin yeniden başlaması için kurulan Barış Bloku'na destek vereceklerini açıkladı. 

Cem Vakfı Malatya Şubesi'nde açıklama yapan Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu üyesi ve aynı zamanda Atmalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halit Seyfi Yücel, “Biz Aleviler insan hayatını dokunulmaz bir hak olarak gören, insan sevgisi ile dolu ve barışın kutsallığına inan insanlarız. Biz Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu olarak çatışan taraflara hemen şimdi, derhal ve acilen ellerini tetikten çekmelerini ve savaşa değil barışa şans vermeleri çağrısını yapıyor, çözüm sürecine yeniden dönülmesini talep ediyoruz. Bu bağlamda Malatya Barış Bloku'nu destekliyor ve tüm halkımızı barış için çaba harcamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kameraların karşısına geçen Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu Üyesi ve Zeynel Abidin Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Ünverdi ise, Cumartesi günü Alevi Dedeleri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen toplantıyı değerlendirerek, “Yapılan toplantıda Sayın Başbakanın Cemevleri ile ilgili yeniden değerlendirme düşüncesini kabul etmiyoruz. Çünkü Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir, Barış Dergahları olarak isimlerinin değiştirilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşması için yıllardır verdiğimiz mücadelemizi devam ettireceğiz. Ben o yemeğe katılan dedelerin buna itiraz etmelerini beklerdim ama böyle bir şey olmadı. İsteseler de istemeseler de Cemevleri ibadethane olarak bundan sonra görevine devam edecektir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız