SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışçıl Dil Olmalı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:38
A- A+ PAYLAŞ
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi Başkanı Servet Akbudak, “Hükümet, muhalefet ve tüm siyasi yetkililer, olayları değerlendirmede kullandıkları nefret söylemi ve düşmanlaştırıcı üsluptan derhal vazgeçmelidir” dedi. 
 
Dernek binasında, dernek yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan İHD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Servet Akbudak, “Ortadoğu ve Suriye eksenin de cereyan eden savaş ve şiddet politikaları yüzünden şimdiye kadar binlerce insan korkunç bir şekilde yaşamını kaybetmiştir. Aynı politikaların devam etmesi durumunda on binlerce insan, yok yere yaşamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadır. Ülkemiz; Ortadoğu’nun yeniden dizayn siyasetinde üslendiği rol gereği, yaşanan şiddet ve çatışmalı ortamdan etkilenmemesi imkansız hale gelmiş bulunmaktadır. Gaziantep’te sivillere yönelik yaşanan korkunç ve insanlık dışı patlama bölgesel savaş ve çatışmaların bir yansıması olarak gerçekleştiğinin derin endişesini taşımaktayız” ifadelerini kullandı.
 
“Ayrıca ülkemizde Kürt sorunu ekseninde devam eden silahlı çatışmalar sonucunda her gün; polis, asker, örgüt militanı olmak üzere çok sayıda insan ölmekte, ocaklara ateş düşmektedir. Ülkemizin ve bölgemizin şiddet ve savaş zemininden bir an önce uzaklaşması bakımından, öfkeden uzaklaşılarak, barış, sükunet ve hukuk aklını esas alacak politikaların esas alınması, temel insan hakkı olan yaşam hakkı için kaçınılmaz bir zorunluluktur. Yaşanan ölüm ve kayıplar her geçen gün artmakta, toplum gerilmekte ve yaşanan kayıp ve acılar katlanılabilir olmaktan çıkmakta, daha korkunç ve tehlikeli sonuçlara doğru yol almaktadır” diyen Akbudak, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
“Hükümet, muhalefet ve tüm siyasi yetkililerin, olayları değerlendirmede kullandıkları nefret söylemi ve düşmanlaştırıcı üsluptan derhal vazgeçerek daha barışçıl bir dili esas almaları toplumsal barış için zorunlu hale gelmiştir. Kim, kimler tarafından hangi amaçla yapılmış olursa olsun insanların yaşam hakkını elinden alan, insan haklarını tehdit eden bu eylemleri hiçbir koşulda kabul edilmezdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız