SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışçıl Yöntemlerle Çözülmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:29:42
A- A+ PAYLAŞ

Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, “Mısır ve Suriye’deki duruma Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. 

Malatya Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret eden Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Mısır ve Suriye’de yaşanan olayların sorulması üzerine açıklama yapan Thomas, ”Gerek Mısır ve gerekse Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Hindistan çok endişelidir. Bütün taraflara şiddete son verilmesini istedik. Suriye’deki duruma Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında çözüm bulunmasını istiyoruz. Suriye’nin Suriye halkı tarafından yönetilmesini istiyoruz. Taraflardan isteğimiz, bir an önce barışçıl yöntemlerle sorunların çözülmesidir. Barış ve diyalog sürecine dönmeliler. Mısır Orta Doğu’da önemli bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Thomas, Hindistan’a yatırım yapılması ve karşılıklı ticaretin arttırılması için ilgi istediklerini söyleyerek, karşılıklı tarım ürünü, sanayi ürünü ile öğrenci alışverişi konusunda da daha etkin çalışmalar yapılmasını önerdi. Büyükelçi Thomas, “Geçen yıl Türkiye ile 7,2 milyar dolar ticaret hacmimiz var iken bu yıl 6,7 milyar dolar gerçekleşti. Bu rakamın arttırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya’dan 5 öğrenciye burs verebileceklerini bildirip, bu konuda isim bildirilmesini de isteyen Thomas, “Ekim ayında devlet başkanımız ile bir grup iş adamı ülkenizi ziyaret edecek” dedi.

Vali Şahin ise, Ekim ayında Türkiye’ye gelecek olan Hindistan iş adamı heyetinin bir bölümünü Malatya’da ağırlamak istediklerini bildirip, Hindistan’dan iş adamlarının organize sanayi bölgesi ve vagon fabrikası alanı gibi yerlere yatırım yapacaklara yardımcı olacaklarını söyledi.

Şahin, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ağırlıklı olarak Asya bölgesindeki filmlerin gösterilmesi nedeniyle Hint filmlerine de yer vereceklerini vurguladı.

Ziyaretin anısına Vali Şahin ve Büyükelçi Thomas, birbirlerine ülkelerinin yayınları ile hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız