SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barışın Büyük Fırsatı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:48:24
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı dolayısıyla Vali, milletvekilleri, belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Mesajlar şöyle:

Malatya Valisi Süleyman Kamçı

"Saygıdeğer Malatyalılar!

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, maneviyat ikliminden esintilerin kuşattığı bir Ramazan Ayı’nı daha huzur içerisinde idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Bayramlar, milli ve manevi değerlerimizi bütün lezzetiyle tattığımız, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak coşkuyla kucaklaştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Hassaten fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız, kapısı günlerdir çalınmamış hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimiz ihmal edilmemeli, kapıları çalınmalı, kendileriyle hemhâl olunmalıdır. Bayramlarımızın toplumsal barışı tesis etmenin en büyük fırsatı olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Aziz Malatya Halkı olmak üzere Necip Milletimizin, bütün İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum!.."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Bayramların birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için önemli bir araç olduğunu kaydeden Ağbaba, “Ramazan Bayramı’nın üreticilerin emeklerinin karşılığını aldığı, icra dairelerinin yolunu bilmediği, tüm çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücret aldıkları, farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği,insanların haksız ve hukuksuz gözaltına alınmadığı, yargılanmadığı, tutuklanmadığı, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, gençlerin işsizlik, çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı,açlık ve yoksulluğun sona erdiği,  sınırımızda yaşanan kan ve gözyaşının bir an önce son bulduğu günler getirmesini diliyor, bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin

Milletvekili Şahin, “Her türlü dayanışmanın tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Milletvekili Şahin sözlerine şöyle devam etti. “Bayramlar, barış ve sevinç günleridir. Hem büyükleri hem küçükleri sevindirme, onların varlıklarına ne kadar önem verdiğimizi gösterme günleridir. İnsanlar,  arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir. Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.

Bu düşüncelerle, tüm  İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.  Bayram’ın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini  Allah'tan temenni ediyorum. Ayrıca bayramı bayram gibi yaşayamayan tüm Filistinli, Doğu Türkistanlı ve Suriyeli kardeşlerimizin de, uğradıkları bu zulmün bir an önce ortadan kalkması dileklerimle Bayramlarını kutluyorum.” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hakim kılmanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz" dedi.

Özümüz, acımız, sevincimiz, bayramımız bir diyen Tüfenkci, ‘’Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde taşıyoruz. Özellikle Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve daha bir çok yerde kardeşlerimizin yaşadığı acı millet olarak hepimizi derinden üzmektedir. Türkiye’nin, tarihten gelen sorumluluğuyla, dünyanın kriz bölgelerindeki halklara şefkat elini uzatmaya ve dünyanın vicdanı olmaya devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Tüfenkci, adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hakim kılmak için mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, ‘’Demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, bu ülkenin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı adımlar atmaya devam ederek geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürümeliyiz’’ dedi.

Türkiye’nin, tarihten gelen sorumluluğuyla, dünyanın kriz bölgelerindeki halklara şefkat elini uzatmayı sürdüreceğini ve dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğini ifade eden Tüfenkci, mesajında şu düşüncelere yer verdi: "Unutmayalım ki, bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Bayramlarımızı bireyselleştirmek, bu günleri yalnızca tatil vesilesi kılmak, bizim kültürümüze ve bayramın ruhuna aykırıdır.

Onun için bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim. Aynı şekilde, şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi de unutmayalım. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum’’ dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bayramın bütün insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bayramlar birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günlerdir. Bayram, akraba, dost ve büyüklerimizin ziyaret edildiği, hastalara, kimsesizlere, yetimlere ve muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı günlerdir. Ramazan Bayramı dolayısıyla, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak, herkesle kucaklaşmalı, büyüklerimizi ziyaret edip, küçüklerimizi sevindirmeliyiz.    

Ramazan Bayramı'nın kardeşliğe, sevgiye ve dayanışmaya vesile olması temennisiyle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Âleminin Bayramını tebrik ediyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, Ramazan Bayramı’nın inancımızda ve kültürümüzdeki yerine dikkat çekerek, “Ramazan Bayramı’nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlamalıyız” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince milletlerce ve ümmetlerce coşku ve sevinç içerisinde kutlanılan günlerdir. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramı da bu müstesna günlerden bir tanesidir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir. Böyle bir günün, milletimiz, İslam alemi ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayından sonra Bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. 

Polat, “Birçok İslam beldesinde bayramı hak ettiği halde, bayramı bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimiz var. Son yıllarda bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi, İslâm ülkelerinin tekrar barış ve esenliğin diyarı olması için Allah’a dua ve niyaz ediyor. Mübarek Ramazan bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; Bayramın milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye’nin bölgesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Kahtalı, “Mensubu olduğumuz medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, onlarla, o mazlumlarla dayanışma içinde olmayı; onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır dedi.

Kahtalı mesajında vatandaşların mübarek Ramazan Bayramını kutlarken, bayramın tüm İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve  huzura vesile olmasını temenni etti. “

Ramazan ayı boyunca huzur ve kardeşlik iklimini teneffüs etmemizin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen İl Başkanı Kahtalı, “Ramazan ayı zarfında millet olarak büyük bir dayanışma, yardımlaşma örneği sergiledik. Mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk; ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık; hamdolsun bir Ramazanı daha hakkıyla idrak etmemizin ardından bayram sevincine ulaştık’’ dedi. 

Türkiye olarak Suriye, Gazze ve Arakan’da yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulması için gayret gösterdiklerini belirten Kahtalı şunları kaydetti: Bayram, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır. Bayram vesilesiyle annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra yetimleri, öksüzleri, hastaları, şehit yakınlarını, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onlarla da bayramlaşmayı, lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi; onlara da yardım etmeyi, yardım elimizi uzatmayı, asla ihmal etmeyelim. Bölgemiz başta olmak üzere bazı ülkelerde yaşanan acı hadiseler nedeniyle bayramı buruk bir şekilde yaşayan kardeşlerimizin varlığını da unutmayalım’’ ifadelerini kullandı.

Mensubu olduğumuz medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, onlarla, o mazlumlarla dayanışma içinde olmayı; onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır diyen Kahtalı, Millet olarak bizler, gücümüzü, medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz. İnsanları şu veya bu sebeple ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, birlik ve bütünlük içinde, milletçe hep birlikte, emin adımlarla, kararlı adımlarla aydınlık bir geleceğe doğru yürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

"Bütün halkımızın Ramazan Bayramını şahsım ve partim CHP adına içten duygularımla kutluyorum.

Bayramlar küskünlüklerin son bulduğu, barışın, sevginin, kucaklaşmanın egemen olduğu önemli günlerdir. Dini, dili, ırkı mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin her bireyin mutlu, huzurlu bayramlar geçirdiği, geleceğe umutlu bakabildiği günlerin gelmesi, toplum olarak birlik, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştiği, her gün şeker tadında yaşayabildiğimiz günler diliyorum."

Vatan Partisi İl Başkanı Arif Doğan

"Büyük Ortadoğu projesi kapsamında orta doğuda akan kan biran evvel durmalı. Bu ABD projesini bir bütün insanlık olarak çöpe atacağımız ve bütün dünyada, savaşsız sömürüsüz ve bağımsız başı dik birer yaşamlar dileriz.

Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, nice bayramlara başarı, mutluluk, huzur ve esenlikler diliyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız