SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bariyer Olsa 3 Kişi Ölür müydü?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:08
Bariyer Olsa 3 Kişi Ölür müydü?
A- A+ PAYLAŞ

Duble olarak yapılan Malatya- Darende karayolunun Yukarıulupınar civarındaki bölümde geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın, bu bölgede yolun 15 metreden daha fazla uçuruma açık olan bölümüne, gerekli olmasına rağmen emniyet için çelik bariyer çekilmemesinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Söz konusu bariyerlerin mevcut olması halinde, son ölümlü kazanın faturasının bu kadar ağır olmayacağı kaydediliyor.

Halen duble yol olarak yapımı devam eden Malatya- Darende yolunun, Yukarıulupınar'a yakın mesafede bulunan 500 metrelik bölüm, yol seviyesinin istinat duvarıyla desteklenerek yükseltilmesi ve uçurum oluşan bölümüne otoların savrulmaması için çelik bariyer yapılması gerektiği, ancak bunun ihmal edildiği öne sürülüyordu. Ayrıca yolun bu bölümünün uçurum olan tarafında bazı evlerin de bulunduğu, bu evlerin emniyeti için de mutlaka bariyer yapılması gerektiği belirtiliyor.

Bölgedeki vatandaşlar, uçurumun kenarına çelik bariyer konulmasını sürekli dile getirdiklerini ancak, Karayollarının duruma duyarsız kaldığını iddia ettiler. Bariyer konulmamasının yanında uçurum için Karayolu üzerinde her hangi bir önleminde alınmadığı görüldü. Karayollarının bu sezon bölgede yol iyileştirme çalışması yapmasına karşın, bu noktaya trafik güvenliği için ihtiyaç olan çelik bariyeri koymadığı bildirildi.

Malatya- Darende yolunun 82. kilometresi, Yukarıulupınar yakınlarında Cuma günü meydana gelen kazada; Adem Deniz yönetimindeki 06 R 8579 plakalı oto sürücünün kontrolu kaybetmesi sonucu uçuruma savrulmuş, kazada sürücü ile Mehmet Tunç ve Bülent Tunç yaşamlarını yitirmişlerdi.

FOTOĞRAFLAR: Kazanın meydana geldiği bölge. Çelik bariyer engeli olmadığı için uçuruma savrulan otonun enkazı ve ceset çıkarma çalışmaları..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız