SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bariyer Yok, Can Güvenliği Yok"

0
Güncellendi - 2016-03-04 00:59:03
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı yaklaşık 50 yıl süren ancak 6 ay önce hizmete giren yeni Adıyaman yolu olarak da bilinen Malatya –Gündüzbey –Çelikhan- Adıyaman yol güzergahında gerek bariyer olmadığı gerekse cep telefonlarının çekmemesi nedeniyle tehlike arzettiği ifade ediliyor.

Malatya-Çelikhan arasında yolcu taşımacılığı yapan sürücüler, olası bir kaza durumunda bariyer olmadığı için araçların uçuruma yuvarlandığını, iletişim olanaklarından yoksun bir bölge olması nedeniyle de kaza anında yardım çağırılamadığını belirterek, Karayollarının bir takım önlemler almasını istiyor.

42 Km’lik güzergahın bir tarafının uçurum olduğunu belirten Malatya- Çelikhan arasında yolcu taşımacılığı yapan sürücüler, bir tarafı uçurum olan yol kenarına bariyer yapılmasını istiyor.  Güzergahta yaklaşık 25 km’lik alanda cep telefonlarının çekmediğini, iletişim olanaklarının bulunmaması nedeniyle kazalarda yardım çağırılamadığını anlatan sürücüler “Yolun bir tarafı tamamen uçurum. Özellikle kış aylarında çok ciddi kaza riski barındırıyor. Yol kenarında bariyer yok. Kaza anında araçlar uçuruma yuvarlanıyor. İletişim olanakları da olmadığı için ne polisi ne de ambulansı arayabiliyoruz. Yardım çağıramıyoruz. Ancak kaza esnasında yoldan geçenlerden yardım alıyoruz. Karayolları tarafından yolun uçuruma bakan tarafına bariyer yapılması ve bölgede cep telefonlarının çekebilmesi için gerekli baz istasyonlarının kurulmasını istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda hız yüzünden bir araç aşağıya uçmuştu. Yaralı sürücü zor-bela yola çıkıp hayatını kurtarmıştı” diye konuştular.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız