SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Başkanı 'Yeni Anayasa' Diyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Türkiye'de çağdaş ve demokratik bir anayasanın hazırlanmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Adli yılın başlaması nedeniyle Malatya Barosu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Adalet Bakanlığı Adli İstatistik Genel Müdürü Abuzer Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Adli Komisyon Başkanı Orhan Erdin, sivil ve askeri yargı mensupları ve avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Mehmet Görgeç yaptığı konuşmada, "Ülkemizde bir an önce insan merkezli devlet için, devletin insan için var olduğu gerçeğinden hareketle, 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' felsefesinin egemen olduğu insan hak ve özgürlüğünü teminat altına alan çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü, sivil, çağdaş ve demokratik bir anayasanın öncelikle hazırlanması zorunludur. Ancak böyle bir anayasayla yasama, yürütme ve yargı erkinin birbirinden bağımsız ve ahenkli çalışması sağlanabilir. Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü tesis edebilir" dedi.

Yargının ülkenin en büyük moral değeri olduğunu söyleyen Görgeç, Türkiye'de gelinen noktada hukuk fakültelerinin yapısı ve içeriğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Hakim ve savcılar kadar adliye çalışanlarının da meslek onuruna uygun ücret almaları gerektiğini kaydeden Görgeç, "Gerek ülkemizde ve gerekse de dünyada vuku bulan her türlü hak ihlali hukukçuların ve baroların kayıtsız kalamayacakları öncelikli mesele olmalıdır" dedi.

Adalet Bakanlığı İstatistik Genel Müdürü Abuzer Turan ise Türkiye'de adli işleyişin önemli noktalara geldiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız