SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Başkanından İhraç Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Av. Mehmet Görgeç, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında ihraç kararı verilmesine tepki göstererek, "Bu karar yargı adına bizi son derece rahatsız etmiştir. Bundan sonra yapılacak soruşturmalarda, yürekli savcıların bulunması son derece zor olacaktır" dedi.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Av. Turan Canpolat ve derneğin yönetim kurulu üyeleri toplu halde Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç'i ziyaret etti. Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Turan Canpolat, "Biz Malatya Barosu'na destek ve teşekkür ziyaretinde bulunuyoruz. Ziyaretin temel sebebi Malatya Barosu Başkanlığı olarak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç kararına Türkiye'de tepki koyan ilk barolardan biri olmuştur. Bundan dolayı Baro Başkanı Mehmet Görgeç'e teşekkür ediyoruz" dedi. Av. Canpolat, "Herkesin hukuka ihtiyacı vardır. burada hükümetin de üzerine düşeni yapmadığı kanaatindeyiz" diye konuştu.

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç ise, savunma mesleğini icra ederken, bu coğrafyaya karşı sorumluluklarını da yerine getirmeye çalıştıklarını bildirerek, Van Cumhuriyet Savcısı hakkında verilen meslekten ihraç kararını son derece üzücü bir olay olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Baro Başkanı Görgeç, "Savcı, yasalar doğrultusunda soruşturma görevini yapmıştır. Yapılan soruşturmada şeklen bir takım eksiklikler olsa bile, verilen cezanın bu olmaması gerekirdi. Yargı adına bizi son derece rahatsız etmiştir. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak soruşturmalarda, yürekli savcıların bulunması son derece zor olacaktır. Türkiye'de üstün olanın hukuk olması gerekir. Eğer hukuk üstünse, insanlar kendisini güvencede hissedebilir. Türkiye'de yaşayan herkesin mutlaka kendisini güven içerisinde hissetmesi gerekir. Yargı mutlaka kuvvetler ayrılığı içinde bağımsız olmalıdır" şeklinde konuştu.

Şemdinli İddianamesini hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısının ihracına, Van Baro Başkanı tarafından, aralarında Malatya Barosu'nun da bulunduğu 15 doğu ve güneydoğu il barosu adına tepki açıklaması yapılmıştı. Görgeç, direkt tepkisini kendisine yapılan kutlama ziyaretinde açıklamış oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız