SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Genel Kurulu Yapılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu'nun genel kurulu başladı. Genel kurulun ilk bölümünde yeniden aday olan mevcut başkan Mehmet Görgeç ile adaylıklarını açıklayan Selahattin Sarıoğlu ve Gülay Köse birer konuşma yaptılar.

Genel kurulun ilk günkü bölümü Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirildi. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun da izlediği genel kurulda, Görgeç başkanlığındaki yönetimin faaliyet raporu okundu ve ibra edildi.

Daha sonra sözalan adaylardan Gülay Köse, bu tür hizmetlerin bir bayrak yarışı olduğunu, yeni bir yapılanma ve heyecan katmak amacını anlattı.

Diğer aday Selahattin Sarıoğlu, yaşanan sorunlara değindi. Baroda eşit davranılmadığını, adaletsizlik bulunduğunu, özellikle ceza davalarında hukuka ve ahlakı yönlendirmelerin olduğunu, bunun "hatta organize" olarak yapıldığını öne sürdü ve "Artık bu durum baronun duvarlarının dışına taştı." diye eleştiri getirdi. Sarıoğlu'ndan, Malatya Barosu'nun il dışındaki bazı faaliyetlerde yeralmasını da eleştirdi.

Yeniden aday olan Baro Başkan Mehmet Görgeç ise, kurumsallaşmış bir baronun mevcut olduğunu, Malatya barosunun gerek ülke gerek ildeki hak ihlalleri konusunda duyarlı bir baro konumunda bulunduğunu, il dışındaki faaliyetlerle ilgili eleştirilere katılmadığını söyledi. Görgeç, Bölge İstinat Mahkemesi'nin Malatya'da kurulması konusunda da çaba gösterdiklerini kaydetti.

SEÇİM PAZAR GÜNÜ..
Mehmet Görgeç, Gülay Köse ve Selahattin Sarıoğlu'nun başkan adayı oldukları seçim 8 Ekim Pazar günü Adliye'deki baro ofisinde yapılacak.

09.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak oylamada, 292 baro üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu bildirildi.

FOTOĞRAF: Malatya Barosu'nun başkan adayları (soldan sağa) Selahattin Sarıoğlu, Gülay Köse ve Mehmet Görgeç.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız