SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Kınadı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Av.Mehmet Görgeç,4 Ocak 2008 günü Malatya Barosu avukatlarından Ali K.’nın silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamada saldırıyı kınadı.

Görgeç, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“04.01.2008 tarihinde baromuz üyesi Av.Ali Karakaş silahlı saldırıya uğramıştır. Hayati tehlikeyi atlatmış olan meslektaşımızın tedavisi devam etmektedir.

Son zamanlarda ülke genelinde avukatlara, dolayısıyla savunmaya yapılan saldırıların artması, hak aramayı meslek edinmiş yargının asli unsuru olan meslektaşlarımızı ciddi olarak endişelendirmektedir.

Toplumumuzda gerginlikler ve hoşgörüsüzlükler her geçen gün artmakta, şiddet kültürü yaygınlaşmaktadır. Bu gelişmeler son derece kaygı verici boyuta ulaşmıştır.

Yargı erkinin asli unsuru olan savunmaya dolayısıyla bunu icra eden avukat arkadaşlarımıza ve son olarak da meslektaşımız Av.Ali Karakaş’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların Bağımsız Türk Adaletine hesap vereceğine inanıyoruz.

Toplumumuzun sorumluluk noktasında olan tüm yetkilileri bu ve benzeri olaylarda hukuku uygulamaya ve duyarlı olmaya davet ediyor, değerli meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Cuma gecesi 20.00 sıralarında 36 yaşındaki Avukat Ali K., Yeşilyurt Caddesi Kemal Özalper İlköğretim Okulu civarında yürürken tabancayla açılan ateş sonucu ayaklarından yaralanmıştı. Olaydan bir süre sonra 48 yaşındaki A.S. adlı zanlı, silahıyla birlikte polise teslim olmuş ve olayı eski bir husumet yüzünden gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız