SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Seçimleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu'nun genel kurulu yapılırken, seçim ise Pazar günü gerçekleştirilecek. Üç olan aday sayısının 2'ye indiği belirtildi.

İl Özel İdaresi Salonunu'nda, Avukat Seyhan Semercioğlu'nun oy birliğiyle divan başkanlığına seçildiği Malatya Barosu genel kurulunda konuşma yapan Başkan Mehmet Görgeç, 3 dönem, toplam 6 yıl görev yaptığını hatırlatarak, yarınki seçimde aday olmayacağını söyledi.

Görev yaptığı 2002-2008 yılları arasındaki çalışmalarından da söz eden Baro Başkanı Mehmet Görgeç, "Kurumlarla iyi ilişkiler sayesinde birçok sorun çözülmüştür. Mesela, otopark sorunu çözülmesi gibi "şeklinde konuştu.

"Yargı reformuna ihtiyaç var" diyen Görgeç, yargıya olan güvenin üst düzeyde olması gerektiğini vurguladı. Bölge İstinat Mahkemelerinden birinin Malatya'da kurulması için çaba gösterdiklerini söyleyen Mehmet Görgeç, "Önce 8 il'de kurulacak olan Bölge İstinaf Mahkemeleri'nin 16 il'de kurulması planlandı. Bu illerin arasına Malatya da alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak olan seçimde Baro Başkanlığı'na aday olan Selahattin Sarıoğlu da konuşmasında, baroların avukatların önündeki engelleri kaldırmak için var olduğuna dikkat çekerek, "Halkın hak arama özgürlüğünü temsil eden avukatlar olmazsa, hukuk devleti olmaz" şeklinde konuştu.

Seçilmesi hlinde yapacakları projleri dile getiren Sarıoğlu, "Hukuk kurumu olan burada adaletsizlik olmayacak. Saydam bir yönetim anlayışı sergileyecağiz. Eski baro başkanlarından oluşan bir etik kurulu oluşturacağız" dedi.

Diğer aday Eyüp Kutlubay ise Türkiye'de 40'dan fazla hukuk fakültesi olduğunu, Malatya'nın da aralarında bulunduğu 10 ilde hukuk fakültesi kurulma çalışmaları olduğunu belirtip, "Her yıl binlerce mezun verilir, hakimlik ve savcılık sınavını kazanamayanlar avukat olur. Mevcut hukuk fakültelerindeki kontenjanlar düşürülüp, yeni hukuk fakülteleri açılmamalıdır" şeklinde konuştu.

Başkan adayı olan Selçuk Cıcık ise Eyüp Kutlubay lehine çekilip Kutlubay ile birleştiklerini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız