SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro'da 3 Adaylı Seçim Pazar Günü

0
Güncellendi - 2016-10-08 16:57:37
Baro'da 3 Adaylı Seçim Pazar Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu 9 Ekim'de yapılacak olan seçimle başkanını belirleyecek. Seçimde mevcut başkan Enver Han, avukat Nurettin Sert ve Şahin Evin yarışacak.

Pazar günü Malatya Altın Kayısı Ramada Otelinde kurulacak sandıklarda avukatlar saat 09.00'dan itibaren oy kullanacak. Baro başkan adaylarından avukat Nurettin Sert, avukatları sandık başına davet etti. 489 avukatın oy kullanacağını belirten Sert, "Seçilmemiz halinde oluşturacağımız komisyonları ve baro faaliyetlerini aktifleştireceğiz. Güçlü ve etkili bir mesleki sorunlar komisyonu kuracağız. Yönetim ve meslektaşlar arasında aktif iletişimi geliştirip, hesap verilebilirliği sağlayacağız. Başkanın, yönetim kurulunun, komisyon ve merkezlerin, bunların temsilcilerinin görüşlerine önem vererek, kararları istişare ile alacağız. Genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. CMK kapsamında ödenen ve günümüz koşullarında, yapılan hizmetin niteliğine göre komik sayılabilecek soruşturma ve kovuşturma ücretlerinin yükseltilmesi için diğer illerdeki barolarla güç birliği yaparak etkili lobi çalışmaları yürüteceğiz. Meslektaşlarımızın yeşil pasaport alabilmeleri için Adalet Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Haksız rekabetin önlenmesi, baromuzun oluşturacağı tavsiye, avukatlık ücreti tarifesine uyulması için bir komisyon kurarak çalışmalar yürüteceğiz. Meslektaşlarla dayanışma komisyonunu kuracağız. Mesleğe yeni başlayan her meslektaşımız mutlaka ziyaret edilecek ve tanışılacak, sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapacağız. Kamu avukatlarının sorunlarını çözmek için çalışacağız. Baro Eğitim Birimi kurarak eğitimi sürekli hale getireceğiz. Sosyal, sportif çalışmalar ile kültürel gezi ve programları artıracağız” ifadelerini kullandı.

Mevcut Başkan Enver Han ise, “2014-2016 yılları arasında Malatya barosu genel kurulumuzun bize tevdi ettiği görevi onurumuzla ifa ettik. Bu görevi genel kurulumuza tekrar teslim ediyoruz. Bizim genel kurulumuzun bir iradesi var. Bu irade tecelli edecek. Malatya Barosunun 2016-2018 yıllarındaki baro başkanı, baro yönetim kurulu, baro denetim kurulu ve Türkiye Barolar Birliği üst kurul ve disiplin kurulu seçimleri olacak. Seçim, camiamıza ve Malatya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Baro başkan adaylarından Şahin Evin de, 24 yıldır Malatya Barosunda görev ifa ettiğini belirterek, “Ben bir grubun ve bir adayın adamı olmadan tek başıma bireysel haklarımı kullanabilmek ve temsil noktasında baroyu temsil etmek hem de birey olarak bir şeyleri ifade etmek amacıyla aday oldum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: Baro Başkanı ve başkan adayı Enver Han (ortadaki), Başkan adayları Nurettin Sert (sol baştaki) ve Şahin Evin (sağ baştaki)

iha

baroseçim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız