SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baroda Sürpriz İstifa Girişimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:01
Baroda Sürpriz İstifa Girişimi
A- A+ PAYLAŞ

Baro'daki devir-teslim töreninin ardından toplanan yönetim kurulunda,  Baro'nun organları için yapılan seçimde Başkan Yardımcılığı'na, yönetim kuruluna 9. sırada  ve bağımsız aday olarak seçilen Şirzat Bekir Öztürk getirilirken, Baro Genel  Sekreterliğine seçimi kaybeden eski başkan Eyüp  Kutlubay'ın listesinden seçilen  ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Mehmet Mirza  Dinçer getirildi. Baro Saymanlığı'na ise yine Eyüp Kutlubay'in listesinden yönetime giren ve MHP'ye yakınlığı ile bilinen Hasan  Duran seçildi.

Baro  Divanı'na  seçilen isimlere ve  bağlı bulundukları siyasi görüşlere tepki olarak, başkanlığı kazanan Enver Han'ın listesinden en çok oyla yönetime seçilen Çiğdem Ağdağ, ikinci sırada seçilen Özgür Gül ve dördüncü sırada seçilen Esra Genç istifa dilekçelerini Baro Başkanlığı'na verdiler. Dilekçeler 24 Ekim Cuma günü işleme konulmadı. Dilekçelerin akıbeti 27 Ekim Pazartesi günü belli olacak.

İstifa dilekçelerinin kabul edilmesi halinde yedek listeden Enver Han'ın listesinden Hıdır Yıldırım, Eyüp Kutlubay'ın listesinden ise Mehmet Mustafa San  ve Umut Yalçın  yönetim kurulu üyeliğine getirilecek.

YÖNETİM İÇİN KİM NE KADAR OY ALMIŞTI?

Baro'nun 19 Ekim günü yapılan seçimlerinde, yönetim kurulu asıl ve yedek üyelikleri için adaylar aldıkları oya göre şöyle sıralanmıştı:

ASIL

1-Çiğdem Ağdağ 193

2-Özgür Gül 178

3-Mehmet Mirza Dinçer 178

4-Esra Genç 172

5-Adil Aslan 162 (Bağımsız)

6-Hamza Paşahan 158

7-Şahin Çağlar 157

8-Dilek Coşkun Ormancı 142

9-Şirzat Bekir Öztürk 138 (Bağımsız)

10-Hasan Duran 136

YEDEK:

1-Hıdır Yıldırım 133

2-Mehmet Mustafa San 132

3-M.Umut Yalçın 131

4-Ayhan Akoğul 122

5-Mehmet Tunç 116

6-Kurtar Kaya 112

7-Didem Canbay Kaya 112

8-Erdal Ayhan 112

9-Taner Özhan 108

10- Ali Mete Karataş 99

FOTOĞRAF: Baro'nun Enver Han başkanlığındaki yeni yönetim kurulu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız