SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro'dan Çocuk İstismarına Tepki

0
Güncellendi - 2019-04-28 02:25:40
Baro'dan Çocuk İstismarına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları Komisyonları çocuk istismarlarına karşı tepki gösterdi.

Malatya Barosu yönetimi ile birlikte birlikte bir açıklama yapan Malatya Barosu Kadın ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Memba Kuşcu, 23 Nisan günü İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik istismar olayının herkesin kanını dondurduğunu dile getirerek "Son zamanlarda yaşanan bu dehşet vakalarının münferit olduğunu düşünmek mümkün değildir. Yaşanan olaylar göstermiştir ki, Türk Ceza Kanunu'nun cinsel suçlar bölümünde cezaların arttırılması amacıyla yapılan düzenlemeler tam tersi sonuçlara yol açmıştır. Çocuklara karşı yapılan her türlü cinsel eylemin 'cinsel istismar' olduğunu düzenleyen hükümler karşısında TCK'da yapılan çelişkili düzenlemeler mağdur çocuk aleyhine sonuçlar doğurmuştur” ifadelerine yer verdi.

Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının büyük bir bölümünün sadece 'Cinsel' saikle işlenmediğini ve bu olayların toplumda artan şiddet eğilimi ile ahlaki yozlaşmanın da bir sonucu olduğunu ifade eden Kuşçu, ”Vakaların büyük bir bölümünde failler, kendilerini korumalan mümkün olmayan çocuklara her türlü zarar kastı ile hareket etmekte, bunu da kendilerine hak olarak görmektedirler. Bu sebeple yalnızca suçun 'cinsel' niteliği ele alınarak yaptırım öngörmek, bu suçlarla mücadelede yeterli olmamaktadır” şeklinde konuştu.

Malatya Barosu Çocuk Haklan Komisyonu Başkanı Av. Şeyda Öztürk Aslan ise basında yer alan çocuk cinayetlerini ve çocuk cinsel İstismar haberlerini üzüntü ile takip ettiklerini belirterek "Bumenfur olayların varlığı kabul edilemez. Dünya üzerindeki tüm çocuklar doğdukları andan İtibaren eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların tümüne sahiptir. Çocukların haklarının biz büyükler tarafından savunulacak ve korunacak olduğunu düşündüğümüzde onlara en büyük zararı verenlerin de yine bizler Olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz Bir çocuğun en temel hakkı olan yaşam hakkının elinden alınması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Çocukların cinsel istismardan korunması sorumluluğunun tüm topluma ait olduğunu vurgulayan Aslan, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Çözüm ancak sorumluluğu paylaşan tüm kesimlerin üzerine düşeni yapmasıyla sağlanabilir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mert (4 yıl önce)
    Birçoğu özel üniversite mezunu avukatların açıklamaları... TCK 'nın ilgili cinsel saldırı,cinsel istismar, cinsel taciz gibi suçların yaptırımları yeterince açık ve caydırma kuvvetine haiz. Kanuni yaptırımların artırılması suç oranlarını düşürmez. Eğitimi ve etik değerleri yeni nesillere aşılayamadığımız için bu suçlar ortaya çıkıyor. Suçun işlenmesi sonuçtur. Nedenleri yok edilmeli. Bu nedenle bu tarz suçların önlenmesi öncelikle eğitimcilerin,psikologların,sosyologların görevidir. Tabiri caizse biz hukukçular zincirin son halkasıyız. Yetkin ve başarılı olmadığınız için açıklamalarınızın da pek kıymeti yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Kimse masal anlatmasın. Tek ve kesin çözüm İDAM. Tabi buda siyasetçilerin başına gelmeden hayalden öteye gidemez.
    0
    0
    Yanıtla