SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro'dan Yeni Anayasa İsteği

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Anayasa'nın yapılması gerektiğini söyleyen Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay yaptığı açıklamada "Halkımızın kendisine giydirilen demir korseden bir an önce kurtulması gerekiyor" dedi.

"MALATYA'YA DA KURULMASINI İSTİYORUZ"

Bölge Adliye Mahkemeleri'nden birinin Malatya'ya kurulmasını istediklerini belirten Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, "Yeni adli yılın, adaletin esas alındığı bir adli yıl dileği ile başta meslektaşlarımız olmak üzere hakim, savcı ve adliye personellerinin, tüm hukuk camiasının adli yılını kutluyorum. Malatya Adliyesi 1992 yılında faaliyete geçirilmiş, geçen 19 yıllık süre zarfında, Malatyamız gelişti, büyüdü ve adliyemiz şuanda ihtiyaçlara cevap verebilecek konumda değil. Adliyemizde daracık odalarda adliye hizmetleri verilmeye çalışılmakta. Buda sağlıklı bir hizmet olamamakta. Öncelikle yeni bir adliye binasının yapılmasını istiyoruz. Malatya'nın ihtiyaçlarına cevap veren, sembol nitelikte bir adliye binası istiyoruz. Bu konuda geçen dönem çalışmalarımız vardı. Bu dönem de çalışmalarımız devam edecek. Bölge Adliye Mahkemelerinden birisinin de Malatya'ya kurulmasını istiyoruz. Malatya'nın mevcut durumu, ekonomik, sosyal ve gelişmişlik düzeyi ile bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Şuan Bölge Adliye Mahkemelerinin sayısı 15 bu sayının 20'ye çıkarılması gündemde. Bölge Adliye Mahkemelerinden birisini burada kurulmasını istiyoruz" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Yeni Anayasa ile ilgili Baro olarak bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Baro Başkanı Kutlubay, "Öncelikle halkımızın, tüm siyasi partilerin mutabık olduğu bir şey var, oda yeni anayasadır. Halkımızın kendisine giydirilen demir korseden bir an önce kurtulması gerekiyor. Sivil bir anayasanın yapılması ve bu sivil anayasanın da, etnisiteden, ideolojiden, dinden uzak, tarafsız, yansız, bireyi merkeze alan bir anayasa istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Anayasa çalışmaları
somutlaştığında, bizde yeni bir anayasa ile ilgili görüşümüzü kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

ERENSOY," YENİ ANAYASA ACİLEN HAZIRLANMALI"

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Avukat Mehmet Erensoy, yeni bir anayasanın acilen hazırlanması gerektiğini bildirdi. Yeni adli yılın başlaması nedeniyle açıklama yapan Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Avukat Mehmet Erensoy, "Yargının en önemli ayaklarından birisi savunmadır. Hukuk ve demokrasinin ülkemizde tam olarak yerleşmesi için savunma makamına önemli görevler düşmektedir. Bu bağlamda temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi, güçlenmesi ve savunulmasında avukatlar büyük paya sahiptir. Üstünlerin değil, hukukun üstün olduğu, daha demokratik bir ülke için herkesi kucaklayan yeni anayasanın acilen hazırlanması gerekmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız