SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baroya Sosyal Tesis

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:08
Baroya Sosyal Tesis
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Avukatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRAVAK) Başkan Yardımcısı Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Malatya Barosu önceki Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu Malatya Barosu’na sosyal tesis olarak iki adet villanın yaklaşık 1 milyon TL’ye alındığını bildirdi. 

Selahattin Sarıoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: "Malatya Baromuza bir Sosyal Tesis kazandırma çabası bizden sonraki Baro Başkanınca da sürdürülmüş, Niyazi Mısri Caddesi’nde bulunan Karakaş Konağı, Kasım 2011’de imzalanan protokolle restorasyonu TBB tarafından yapılmak koşuluyla 33 yıllığına Baromuza tahsis edilmiş, Türkiye Barolar Birliği (TBB ) tarafından, restorasyonun için İl Özel İdaresi hesabına 192 bin lira gönderilmiş ancak, Hazine tarafından İl Özel İdaresine daha önce 33 yıllığına tahsis edilmiş yerin başka bir yere tahsis edilemeyeceği gerçeği anlaşılarak Eylül 2013’te Baro’ya yapılan tahsis işlemi iptal edilmiş ve gönderilen para da TBB’ye iade edilmişti.

Gelinen bu aşamada, TÜRAVAK Başkan yardımcısı olarak, Malatya Baromuza bir Sosyal Tesis kazandırma amacıyla TBB nezdinde girişimler başlamış, Sayın Birlik Başkanımız Metin Feyzioğlu’na yönelttiğim yoğun ve baskılı taleplerim karşılığını bulmuştur. Gelinen aşamayı ve teklif dosyası hazırlanmasını Malatya Baro Başkanı Sayın Eyüp Kutlubay’a iletmem üzerine, Baromuzca, ederi, çap, plan ve krokileri, mevkileri ve özellikleri yazılı, ikisi bina, birisi arsa olmak üzere üç seçenekli teklif dosyası derhal hazırlanarak bir örneği tarafıma, aslı Türkiye Barolar Birliğine gönderilmişir. Birlik’ten gelen uzmanların yaptıkları araştırma ve incelemeler sonunda Beydağı Hastanesi (SSK) çevresinde tek bahçe içinde her biri üç katlı olan iki adet villanın TBB adına alınması uygun bulunmuş ve 23 Mayıs 2014 günü yaklaşık bir milyon TL. ödenerek tapusu alınarak Baromuz emrine özgülenmiştir.

Bu kazanımdan dolayı, yüreği avukatlar, yargı ve Türkiye için çarpan ve yedi gün yirmi dört saat durmaksızın çalışan Sayın TBB Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başta olmak üzere, her biri yakın arkadaşım olan çok değerli TBB Yönetim Kurulu Üyelerine, Malatya Baromuzun çok değerli Başkanı Sayın Av. Eyüp Kutlubay’a ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerimi sunmayı ödev bilirim. Allah hepimize hayırlı, uğurlu etsin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız