SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barzani Görevi Bıraktı, ABD'ye Sitem Etti

0
Güncellendi - 2017-10-30 06:04:31
Barzani Görevi Bıraktı, ABD'ye Sitem Etti
A- A+ PAYLAŞ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosunda, Başkan Mesud Barzani’nin yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Barzani, parlamentoya 1 Kasım tarihinde yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi için mektup göndermişti. Barzani mektupta, "24 Ekim'de yapılması kararlaştırılan ancak hiç kimsenin aday olmaması sebebiyle ertelenen Kürdistan Başkalık seçimlerinin ardında başkanlık görevimin tekrar uzatılmasını reddediyorum" ifadelerine yer vermişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, parlamentoya okunması için gönderdiği mektupta peşmergeye katılacağını bildirdi. Barzani, gönderdiği mektupta 1 Kasım'da yetkilerini Kürdistan Parlamentosu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne devredeceğini belirtirken, "Ben de peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

BARZANİ'NİN HAYAL KIRIKLIĞI

Bu arada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük'te Irak Ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin, Peşmergeye saldırmasına ilişkin ABD'yi hedef göstererek, "ABD neden sessiz kaldı?" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, parlamentoda okunması için gönderdiği mektubun ardından mesaj yayınladı. Barzani, ABD'yi hedef göstererek, "Kerkük için iyi bir hazırlık yapmıştık. Maalesef 16 Ekim gecesi bu büyük ihanet gerçekleşti. 16 Ekim gecesi, peşmerge ve halkımıza zehirli bir hançer sapladı. Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, ABD'nin gözleri önünde ve onların silahlarıyla IKBY'e saldırdı. ABD buna neden sessiz kaldı? " dedi.

Erbil, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız