SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basaklılar Gece Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:04:34
Basaklılar Gece Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da bulunan Basak Köylüleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Gecesi her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlendi. Vedat Dalokay Kokteyl Salonunda gerçekleştirilen gecede birlik beraberlik mesajları verildi. Yemekli olan gecede konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, Hekimhanlı sanatçılar türküleri seslendirdiler, halk oyunları oynandı.

Hüseyin Koluaçık’ın sunumu ile başlayan gecede dernek yöneticileri sahneye alındı. Başkan Mehmet Akkaya dernek çalışmaları ve gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Ankara Malatyalılar Derneği, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şubesi, Saz Köyleri Derneği, İğdir Köyü Derneği, Doğanşehirliler Derneği, Hekimhanlılar Derneği, Arapkirliler Derneği yöneticileri de gecede hazır bulundular.

Basak köyü takvimini tüm bulunanlara armağan eden Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Ekrem Dernek Mıho Osman’ın Eyüp Sultan ziyaretini anlatımı ile de ilgi çekti.

Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, “Tüm bulunanları saygıyla selamlıyor, birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum. Malatya dernekleri birlik demektir” diyerek sanatçı Yılmaz Şirin ile gazeteci Süleyman Özerol’u sahneye çağırarak, Malatyalı derneklerin birlikteliğini yeniden vurguladı.

“Malatya demek Türkiye’yi kurmak demektir” diyen Arapkirliler Derneği Başkanı Ferit Kotan, yedi yüz kilometre uzaklıktaki insanların kültürlerini burada yaşattıklarını dile getirdi.

Doğanşehirliler Derneği Başkanı Süleyman Bilgili birlikte olmanın önemine değindi.

İğdir köyü Dernek Başkanı Ali Özdemir kısa bir konuşmada teşekkürlerini dile getirdi.

Mustafa Kılıç, Yılmaz Şirin, Abbas Koluaçık, Cuma Çalışkan, Emre Yıldırım, Duygu Özdemir özellikle yöre türkülerini seslendirdiler.

Mustafa Taşçı davulu, Hacı Beylik zurnası ile geceye renk katarak halk oyunlarımızı çaldılar, halk coşarak oynadı. Hacı Beylik’in türkülü oyunlarda oyunlar arasında türküleri seslendirmesi coşkuyu daha da artırdı. Uzun süren halk oyunları ile gece de sona erdi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız