SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başardık, Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:24:39
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Nijeryalı futbolcusu Okechukwu Godson Azubuike, "Biz hep en iyi olmayı deneyeceğiz. Şanlıurfaspor'u deplasmanda yenmeyi başardık. Bundan sonra da kazanmaya devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

Sarı kırmızılı ekibin orta saha oyuncusu Azubuike, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulundu.

Azubuike, Türkiye'de ilk kez futbol oynadığını anımsatarak, "Türkiye’de Malatya’da futbol oynamak nasip oldu. Malatya’yı çok sevdim. Çok huzurlu ve mutluk verici bir şehir. Burada futbol yaşantımı sürdürdüğüm için büyük haz duyuyorum. İnşallah Türkiye’de ve Malatya’da kalıcı olurum” ifadelerini kullandı.

"Puan ve puanlara ihtiyacımız var"

Futbolun farklı bir spor olduğunu dile getiren Azubuike, futbolunun dilinin tek olduğunu ifade etti.

Nijeryalı, "Futbol çok faklı bir spor. İyi oynarsız fakat kaybedersiniz. Kötü oynarsınız ama kazanırsınız. Bazen bu gibi durumlar oluyor. Futbolun doğasında kazanmakta var kaybetmekte. Bu normal bir şeydir. Ama ligde biz daha iyi olmayı başaracağız. Buna ihtiyacımız var. İyi oynamakla birlikte puan veya puanlara ihtiyacımız var. Bunu da en kısa sürede başaracağız” diye konuştu.

"Daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum"

Orta saha oyuncusu, takımda ilk dönemlerde uyum sorunu yaşadıklarına dikkat çekerek, şuanda adaptasyon sorunu yaşamadıklarını ve takım arkadaşlarıyla güzel bir diyalog içerisinde olduklarını belirtti.

Yeni oyun anlayışlarıyla birlikte daha güzel işler yapacaklarına dikkat çeken Azubuike, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takımda yabancı oyuncular var. Hal böyle olunca bizde doğal olarak adapte sorunu yaşadık. Sadece takıma adapte olmamız biraz zaman aldı. Çok şükür o sorunumuzu atlattık. Yeni hocamızın gelişi ile farklı bir heyecan yakaladık. Hocamızın güzel bir sinerjisi var. Bunu da bize güzel yansıtıyor. Yeni oyun anlayışımız ile daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

"Ligdeki puanımızı yükseltmek bizim elimizde"

Nijeryalı, ligdeki durumlarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Şuanda puanlarının düşük olduğunu ifade eden Azubuike, iyi bir seri yakalayıp, ilk yarıyı iyi bir yerde tamamlamak istediklerini kaydetti.

Kayseri Erciyesspor maçını da kazanıp, çıkışlarını sürdürmek istediklerini dile getiren Azubuike, "Evet, ligde puanımız çok düşük. Ama bunu yükseltmekte bizim elimizde. Geçen hafta Şanlıurfaspor karşısında çok önemli bir üç puana imza attık. Puanımızı azda olsa yükselttik. Bu bizim için çıkış maçı oldu. İlk yarı itibarıyla bu çıkışımızı sürdürerek, ilk yarıyı 5-6 basamak daha üstte tamamlamak istiyoruz” dedi.

"Bizim açımızdan son derece önemli bir maç"

Azubuike, ligde her maçın kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, hafta sonu sahalarında ligin son sırasında yer alan Kayseri Erciyesspor ile kritik bir karşılaşma oynayacaklarını anlattı.

Nijeryalı orta saha oyuncusu, iç sahada iyi bir grafiklerinin olmadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

"İç sahada önemli bir maçımız var. Bizden alt sıralarda olan bir ekip ile karşılaşacağız. Bu da maça daha fazla önem katıyor. İç sahadaki kötü gidişatlarımızın en önemli nedeni saha zeminidir. Lige verilen arada sahaya belirli bir bakım yapıldı. İnşallah bakımı yapılan saha futbolumuza daha fazla engel olmaz. Biz, hafta sonu iç sahamızda seyircimiz desteği ile kazanmak istiyoruz."

"Taraftarlarımıza galibiyet sevincini yaşatmak istiyoruz"

PTT 1. Ligin mücadeleye sayalı bir lig olduğuna değinen Azubuike, lig mücadelesinde taraftarların her zaman desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Auzubuike, taraftarların her zaman yanlarında olduğunu, bundan sonrada yanlarında görmek istediklerini kaydederek, "Futbolda seyirci desteği önemlidir. Taraftar futbolun olmazsa olmazıdır. Bizde iç sahada seyircimize çok ihtiyaç duyuyoruz. Hafta sonu bizi zorlu maçta yalnız bırakmasınlar. Bizi desteklemeye gelsinler. Özellikle karşılaşmanın sonunda kadar biraz sabırlı olsunlar. Sabırla ve destekle zorlu maçtan üç puanla ayrılmak istiyoruz. Üç puanı alıp, taraftarlarımıza güzel bir mutluluk yaşatmak istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız