SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Beni Şaşırtmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:48
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Athanasios Papageorgiou (fotoğrafta soldaki), Türk voleybolunun geldiği noktanın kendilerini şaşırtmadığını söyledi. 

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) çocukları voleybolla tanıştırmak ve çocukların voleybola başlangıç eğitimini en doğru şekilde alabilmesi için Malatya'da, voleybol antrenörlerine eğitim verildi.

Malatya'da Atatürk Spor Salonu'nda yapılan, 75 voleybol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeninin katıldığı eğitimle ilgili bilgiler veren Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Athanasios Papageorgiou, "Seminerin temel amacı beden eğitimi öğretmenleri ve voleybol öğretmenlerine mini ve midi voleybolu öğretmek. Bu eğitim semineri, dünya üzerinde yapılmış en geniş organizasyon" dedi.

Papageorgiou, seminerin bir kısmının beden eğitimi öğretmenlerini kapsadığını ifade ederek, "Antrenörlere gelmeden beden eğitimi öğretmenlerinden geçen çocuklarımız oluyor. Özellikle bunlar için genel ve özel hazırlık oyunlarında voleybol sporuyla ilgili neler yapabilirler diye çalışmalar yapıyoruz. Ondan sonra mini ve midi voleybol ile ilgili temel teknik bilgiler veriyoruz. Voleybol temel tekniklerini, nasıl motivasyonları yüksek bir şekilde çocuklara öğreterek, oyunda tutabileceklerini gösteriyoruz. Daha sonrasında da bunların geçişini sağlayarak, midi, mini voleybol ve 6'ya 6 normal voleybol oyununa geçiş ile ilgili bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI İYİ OYUNCULARA SAHİP"

Türk Bayan Voleybol Milli Takımı'nın 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olmasını da değerlendiren Papageorgiou, "Türk takımının şampiyon olması beni şaşırtmadı. sadece bayan voleybolunda değil, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) birçok alanda kapsamlı çalışmalar yapıyor. Bunun içerisinde erkeklerle ilgili, plaj voleybolu ile ilgili projeler var. Şuanda bizim burada yaptığımız seminerde bunun bir ayağı. Federasyonun il temsilcileri ile uyumlu olarak yaptığı bu çalışma şampiyonluğu açıklıyor. Ama artık Türk voleybolunun geldiği yer bizi şaşırtmıyor. Çok güçlü bir bayan voleybol takımının olduğunun farkındayız. Almanya'dan daha iyi oyunculara sahip olduğunu da biliyoruz. Her bölgede ve şehirde organize olan ve detaylı çalışan elemanlar var. Bu nedenle elde edilen şampiyonluk çok sürpriz olmaz" şeklinde konuştu.

Papageorgiou, bayanların voleybol sporuna büyük ilgi duyduklarını ifade ederek, "Bu oyunun yapısı ve toplumsal özelliklerle de açıklanabilir. Erkekler genelde futbolu tercih ediyor. Futbol onlar için çok cazip. Daha sonra basketbolu tercih ediyor. Bayanların voleybol sporunu tercih etmelerinin en büyük sebebi temas olmaması. Bu yüzden çok fazla ilgi duyuyorlar. Çünkü arada şiddet yok. Ama bu sadece Türkiye'de böyle değil, bütün dünyada bayanların voleybola olan ilgisi erkeklerden çok daha fazla" dedi.

Voleybol Malatya İl Temsilcisi Mehmet Aslan ise, TVF tarafından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile ortaklaşa hayata geçirilen voleybol gelişim seminerinin bir ayağının Malatya'da yapıldığını belirtti.

Eğitim seminerinin 2 gün sürdüğünü kaydeden Aslan, seminere Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş ve Mardin'den 75 voleybol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeninin katıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız