SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Düşük, Bunun Nedeni.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, partisinin hükümetlerinin bu milli eğitimle ilgili yatırım ve projelerini dile getirdikten sonra, Malatya'daki eğitim ve öğretim kalitesi sorununa değindi ve SBS ile LYS'de başarının düşük olduğunu, bunun için nerede hata varsa düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Öz, "Bu önemli bir konudur ve ihmal etmeye gelmez. Öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklarla, gayret sarfetmektedir ve bu gayretler basit yönetim zaafları ile heba edilmemelidir."diye konuştu ve Malatya Milli Eğitim yönetimi kadrosunun zaafına dikkat çekti.

Öz'ün konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Yeni Eğitim-Öğretim yılına başlarken tüm eğitim camiasına, tüm okul idarecilerimize, öğretmenlerimize,  öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Bu vesile ile Ak Parti iktidarı sırasında eğitime verilen önemi ve Milli Eğitim bakanımız Sayın Ömer Dinçer Beyin son dönem gayretleri ile gelecek nesiller yetiştirme noktasında yapılanları hatırlatmak istiyorum.

AK Parti, 2002'de 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini, 2012'de 39 milyar TL'ye çıkardı. 

2003-2012 yılları arasında hükümetimiz döneminde yaklaşık 170.000 yeni derslik inşa edildi. Böylece Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar sahip olduğumuz tüm dersliklerin 3'te 1'ini biz inşa ettik. 

2003-2004 öğretim yılından itibaren ders kitaplarımız öğrencilerin sıralarına bedelsiz olarak konulmuş oldu. 

Dar gelirli aile çocuklarına giyim ve kırtasiye malzemesi temin edilmesi için  700 milyon liralık kaynak ayrıldı. 

Dar gelirli aile çocuklarına verilen ilk ve ortaöğretim bursları 9 kat artırılarak 2002’de 12 TL olan burs miktarını 2012’de 117 liraya yükseltildi ve annelerinin hesabına düzenli olarak yatırıldı.

Fatih Projesi ile okullarımızda yeni bir teknolojik devrim başlıyor. Bu okullardaki öğrencilere ve öğretmenlere yaklaşık 12 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. Kara tahtayı tarihin tozlu raflarından kaldıran proje, 4 yılda tamamlanacak.  2012-2013 eğitim-öğretim yılında her ilde pilot okullarda olmak üzere 40 bin tablet daha dağıtılacak.  Bu proje ile emsalimiz olan ülkelere fark atacağız.

4+4+4 sistemi ile eğitimde yeni bir dönem başlıyor. Artık okullarda isteyen ailelerin çocuklarına Hz. Peygamber’in hayatı ile Kur’an-ı Kerim dersleri seçmeli olarak alabilecekler. Yine 28 Şubat Dönemi’nin dayatması olan ve yıllardır meslek liselerinin kapanma noktasına gelmesine yol açan, sanayilerimizde ara eleman bulunamamasına sebep olan tüm uygulamalara da son verildi.

Özel eğitime muhtaç tüm engellilerin; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki ücretlerini, devlet tarafından karşılamaya başladık. Eğitim gören özürlü sayısını 10 kat artırdık.

İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimiz için 802 yeni pansiyon binası ve 974 adet spor salonu inşa ettik. Ayrıca 6.177 adet okul kütüphanesi ve 13.937 yeni laboratuvar kurduk. 

2002 yılında 45 TL olan aylık yüksek öğrenim bursunu, 260 TL'ye yükselttik. Master öğrencilerimize, 520 lira, doktora öğrencilerimize 780 lira veriyoruz.  2002'ye kadar üniversite öğrencilerine kredi ve bursları 3 ayda bir ödenirken aydan aya ödemeye başladık. 

Üniversitelerimizde bu yıldan itibaren harç ödemesi uygulaması kaldırıldı. Böylece üniversitelerde okuyan 1 milyon 500 bin öğrenci harç ödemeden ücretsiz eğitim görecek.

2002’de 81 ilin 41’inde üniversite yoktu. Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. 2002’de devlet ve vakıf üniversitelerinin sayısı 76 iken kurduğumuz 92 yeni üniversite ile bu sayı 168’e yükseldi."

ÖĞRETMENLERİN ÇOĞUNU BİZ ATADIK

"Öğretmenlerimizin özlük hakları açısından elbette daha fazlasını hak ediyorlar. Öğretmenlerimizin maaşları bu iktidar döneminde  gerek dolar bazında, gerek TL bazında enflasyona ezdirmeyecek şekilde yükseltilmiştir. Daha da iyileştirmeler yapmak için imkanlar ölçüsünde çaba sarfedilecektir.

Ayrıca çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için öğretmen sayısını artırdık. Okullardaki öğretmenlerin büyük çoğunluğu iktidarımız döneminde atandı. Hala yapılacak çok şey var, atanmayı bekleyen öğretmenlerimiz var bunun da farkındayız.

Bütün bu bilgiler ve rakamlar eğitimde geldiğimiz noktayı gösteriyor. Ancak şunu da biliyoruz ki eğitimde esas olan öğretmenlerimizin yaptıkları ve öğrencilere verdikleridir. Eğitim uzun vadeli bir yatırımdır ve yapılanların sonucunu öğrenci başarısı olarak görmemiz gerekiyor.

Milli ve manevi değerlere bağlı gelecek nesillerin yetişmesi, geleceğimizin inşa edilmesi eğitim çalışmaları ile mümkün olacaktır."

MALATYA'DA BAŞARI DÜŞÜK, BUNUN İÇİN..

"Malatya’da da okullaşma oranı ve derslik sayısı ile sınıf başına düşen öğrenci sayıları Türkiye ortalamasına göre iyi seviyededir. Malatyalı işadamlarımızın gayretleri ve hükümetin verdiği desteklerle bunlar sağlanmıştır.

Malatya’nın son yıllardaki SBS ve LYS sonuçlarına baktığımızda ise başarının düşük olduğunu görüyoruz. Bunun da sebeplerini çok iyi analiz etmemiz, nerede hata varsa düzeltmemiz gerekiyor. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Yeni eğitim-öğretim yılında bunun sebeplerini bulup çözümlerini tartışırsak eğitimdeki başarı uzun vadede her alanda başarıya dönüşecektir. Azmederek, varsa sorunları çözerek, daha çok çalışarak Malatya’nın eğitim alanında başarısını yükseltmemiz gerekiyor. 

Bu önemli bir konudur ve ihmal etmeye gelmez. Öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklarla, gayret sarfetmektedir ve bu gayretler basit yönetim zaafları ile heba edilmemelidir.

Eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm okul yöneticilerimize, fedakar öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize verimli ve başarılı bir yıl dilerim."

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN MESAJI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Dünya da Bilim ve Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, bilgiye ulaşmanın ise son derece kolaylaştığı günümüzde,  geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizin, çağı yakalayıp ötesine geçen nesiller olarak yetiştirilmelerini sağlayan yegane unsur  eğitimdir.  Öğrencilerimizin var olan yeteneklerini geliştirmek ,gizil kalmış ilgi ve yeteneklerini  ortaya çıkarmanın temel yolu eğitimden geçmektedir. Ülkemizin dört bir köşesinde öğrencilerimizin  daha nitelikli bir şekilde yetişmeleri için gayret gösteren  fedakar öğretmenlerimizin  katkıları çok büyüktür.  Türkiye'nin eğitim alanındaki  belirlemiş olduğu hedefe  ulaşması için , AK  Parti iktidarları her alanda olduğu gibi eğitim alanında da 2002’ den günümüze kadar reform niteliğinde birçok yasal   çalışmalar yapmıştır. Eğitim alanındaki hedeflerimizi   gerçekleştirebilmek için, bilimin ışığında  eğitimde kalitenin yükseltilmesi, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten eğitim politikaları ile çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde bütçeden en büyük payı alan Milli Eğitim Bakanlığımız, 4+4+4 Eğitim Reformu, öğrencilerimize kitaplarının ücretsiz dağıtımı, Fatih projesi kapsamında yaptığı çalışmalar ile her okula akıllı tahta, her öğrenciye tablet bilgisayar verilmesi, sınıf mevcudunun en aza indirilmesi ve milli eğitim bakanlığında çalışan öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun bizim dönemde atanması ile Türkiye, Eğitimde Dünya Standartlarını ve kendi koymuş olduğu hedefe daha rahat ulaşmış olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde çok büyük payesi bulunan öğretmenlerimizin, güçlü bir Türkiye için daha da bir özveriyle çalışmaları vatanseverliğin gerçek bir örneğidir. Öğretmenlerimiz,  sorumluluklarını, sorunlarından üstün tutarak, ülkenin her köşesinde büyük fedakârlıklarla görevlerini yaparak, kişilikleriyle öğrencilerimize örnek olmaktadırlar. 

2012-2013 eğitim ve öğretim Yılı vesilesiyle; tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve saygıdeğer velilerimize, sağlık, başarı, mutluluk dilerim."

BELEDİYE BAŞKANI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, yayınladığı mesajda,

 “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla Malatya Belediyesi olarak yoğun bir gayret gösteriyoruz. Okul bahçelerinin asfaltlanması, okul bahçelerine satranç sahaları yapılması, çevre düzenlemesi, ücretsiz sinema ve tiyatro gösterileri gibi çalışmalarımız devam etmektedir. Yönetimimiz tarafından yeniden düzenlenerek hizmete sunulan Okuma Merkezi başta olmak üzere Melekbaba, Tecde, Konak ve Yeşiltepe'deki çok amaçlı sosyal tesisler ile semt konaklarında geçen eğitim öğretim döneminde 1640 öğrencimize ücretsiz SBS kursu verildi. Yeni eğitim öğretim döneminde ise 2000'den fazla öğrenciye kurs verilecektir”

 

 

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız