SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Elde Edecek İsimler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:04:43
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da, geleceğin boks sporcuları ciddi bir eğitime tabi tutuluyor.

Malatya’da boks sporunu ileri seviyelere taşımak amacıyla Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren boksörler, ciddi bir eğitimden geçiyor.

Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nde tecrübeli antrenörler nezaretinde gerçekleştirilen boks antrenmanlarına bayan sporcuların ilgisi yetkililerin yüzünü güldürüyor.

Boks Malatya Bölgesi Antrenörü Hakan Korkmaz, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın kendilerine verdiği destekle çalışmaların verimli bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Boks antrenmanlarını 60 sporcuyla sürdürdüklerini ifade eden Korkmaz, “Çalışmalarımızı Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nde yoğun tempoda sürdürüyoruz. Şuanda 60 sporcumuz, tecrübeli antrenörler nezaretinde çalışıyor. Bu sporcularımız içerisinde ileride büyük başarılar elde edecek isimler var” dedi.

Korkmaz, 2012 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın boks sporuna büyük önem verdiğini kaydederek, “Bakanlığımız boks sporuna büyük yatırımlar yapmaya başladı. Erzurum’da boks spor okulu açıldı” ifadesini kullandı.

Malatya’da boks sporuna ilginin yeterli düzeyde olmadığını belirten Korkmaz, “Boks ile Kick Boks sporunu birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Boks sporu, bana göre bir sanattır. Boksu yapan bir sanatçı gibidir. Bizde geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için bu vazifeyi üstlendik. İlgi şuanda az ama biz bu ilgiyi çoğaltmak istiyoruz” diye konuştu.

Korkmaz, ailelerin çocuklarını boks sporuna yönlendirmelerini beklediklerini ifade ederek, “Aileler, çocuklarını boks sporuna rahatlıkla gönderebilirler. Dünyada 80 spor branşı içerisinde boks sporu yaralanmalarda 57’nci sırada yer alıyor” dedi.

Bayanların boks sporuna ilgi duymalarının kendilerini mutlu ettiğine değinen Korkmaz, şunları söyledi:

“Malatya’ya bayan boksörlerimizden derece getirenler oldu. Boks sporu her ne kadar erkek sporu olarak bilinse de, bayanların da bu sporu yapması gerçekten bizleri mutlu ediyor. Her geçen günde boks sporunu yapan bayan sayısında artış olduğunu gözlemliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız