SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarı Ödüllendirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:49
Başarı Ödüllendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nda (PYBS) Türkiye 1.’si Nurselin Çirkin ile Malatya 3.’sü Dilara Korkmaz’a tablet bilgisayar hediye edildi.

Türkiye genelinde 3 öğrencinin 500 tam puan aldığı PYBS’de 500 tam puan alan, Türkiye ve Malatya 1.’si Nurselin Çirkin ile 100 sorudan 99’unu doğru cevaplayıp Malatya 3.’sü olan Dilara Korkmaz’a, kurs aldıkları Parantez Dershanesi’nde düzenlenen bir programla tablet bilgisayar hediye edildi.

Düzenlenen törende konuşan Parantez Dershanesi Yöneticisi Yusuf Gezer, “Türkiye’de 500 tam puan alan 3 öğrenciden biri olan dershanemiz öğrencisi Nurselin Çirkin, 100 sorunun tamamına da doğru cevap verdi. Nurselin Çirkin adlı öğrencimiz Türkiye ve Malatya birincisi oldu. Aynı sınavda öğrencilerimizden Dilara Korkmaz ise 100 sorunun 99’unu doğru cevaplayarak Malatya üçüncüsü oldu ve Türkiye derecesi yaptı. Bursluluk sınavlarında başarılı olan öğrenciler lise sonuna kadar eğitim bursu alacaklar” dedi.

Babası sınıf öğretmeni annesi ev hanımı olan Mehmet Emin Bitlis Ortaokulu öğrencisi Nurselin Çirkin, ileride çocuk doktoru olmak istiyor. Çirkin, başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu ifade ederek, “Ders çalışırken önce konuyu anladım. Sonra testler çözerek konuyu kavramaya çalıştım. Anlamadığım konuları da kitaptan araştırdım” diye konuştu.

Babası emekli memur, annesi ev hanımı olan Alparslan Ortaokulu öğrencisi Dilara Korkmaz ise, anlamadığı konuları öğretmenlerine sorduğunu kaydederek, ileride kalp cerrahı olmak istediğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız