SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Oranı Yüzde 90"

0
Güncellendi - 2018-01-08 17:06:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arabulucular Dernek Başkanı Avukat Fatma Betül Aksoğan, "Arabulucular rehberliğinde çözüme kavuşan iş davalarındaki başarı oranı yüzde 90’ların üzerinde" diye konuştu.

İşçi-işveren davalarında başlayan yeni dönemde, taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Malatya Adliyesinde kurulan arabuluculuk merkezi şu ana kadar yüzde 90 başarı sağlandığı açıklandı. Yeni uygulama hakkında bilgi veren Malatya Arabulucular Dernek Başkanı Avukat Fatma Betül Aksoğan, Malatya’da ciddi anlamda bir başvuru olduğunu belirterek, “Malatya’da 42’si sicile kayıtlı olmak üzere toplamda 144 arabulucu görev yapıyor. Bu arkadaşlarımız adliye içerisinde bulunan arabuluculuk merkezinde nöbet tutuyor. Vatandaşlarımız merek ettikleri konuları, bu süreç içerisinde gelip sorabilirler. 2018 öncesi de göz önüne alındığında arabulucular rehberliğinde çözüme kavuşan iş davalarındaki başarı oranı yüzde 90’ların üzerinde" dedi.

Arabulucuya başvuruda herhangi bir ücretin alınmadığını ve anlaşma sağlanırsa ücret tutarının belirlendiğini ifade eden Aksoğan, “Arabulucuya başvuru tamamen ücretsiz. 1 Ocak 2018’de yürürlüğe giren yasada Adalet Bakanlığı vatandaşlarımıza çok iyi bir imkan sağlıyor. Vatandaşın arabulucuya başvurması ile beraber ilk saati anlaşamasa dahil ücretini Adalet Bakanlığı karşılıyor. Anlaşma durumunda ise anlaşılan rakamın en az yüzde 6‘sı arabuluculuk hizmeti olarak kararlaştırılıyor ve taraflar bunu eşit olarak karşılıyor. Arabulucular başvurulduktan sonra 3 hafta içinde konunun sonuca bağlaması gerekiyor. Bu süre en fazla ise 1 hafta uzatılabiliyor” şeklinde konuştu.

İşe iade davaları için arabulucuya 30 gün içinde başvurmak gerektiğini ifade eden Aksağon, Kıdem tazminatında da 10 yıl olan zaman aşımı süresinin 5 yıla indirildiğini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız