SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Yüzde 100 Düşecek!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:06
A- A+ PAYLAŞ

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, yeni eğitim sisteminden dolayı birçok öğretmenin açıkta kalacağını iddia etti. 

Türk Eğitim-Sen Malatya Şubesi’nde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, şunları söyledi:

"2012-2013 Eğitim Öğretim yılı 17/09/2012 Pazartesi günü başlıyor. Öğrencilerimize başarılar öğretmen ve velilerimize sabır ve metanet diliyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak, yeni eğitim modeli tartışılmaya başlandığı anda ve kanunun TBMM’de görüşüldüğü süreçte sisteme ilişkin ikazlarımızı defalarca dile getirmiştik.

Okullarımızın fiziki durumu, öğretmen kapasitemiz ve eğitim planlamalarımız açısından getirilmek istenen sistemin uygun olmadığını; zorunlu eğitimin okul öncesini de dâhil ederek, 13 yıla çıkarılmasını ve 1+5+3+4 şeklinde kademelendirilmesi gerektiğini söylemiştik.

Özellikle ilkokul eğitiminin 5 yıldan 4 yıla düşürülmesinin sınıf öğretmenleri açısından büyük sıkıntı doğuracağına, binlerce öğretmenimizin norm fazlası olacağına dikkat çekmiştik.

Nitekim Ağustos ayı içerisinde MEB tarafından yapılan tespitlere göre 29.103 sınıf öğretmeni norm fazlası durumuna düşmüştür. Bu rakam 60 ile 66 ay arası çocukların okula gönderilmemesi durumunda sınıf öğretmeni fazlalığı 40.000 sayısını bulacaktır. Ayrıca bazı okullarımızda müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı norm fazlası durumuna düşmüştür.

İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldığından dolayı binlerce branş öğretmeni okulunu değiştirmek durumunda kalmıştır.

Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen iller arası nakillerde ve özür grubu atamalarında 8 ile 10 il dışında bütün iller sınıf öğretmenlerine kapalı gösterilmiş tayin isteyen binlerce öğretmen mağdur edilmiştir. 

Özür grubu tayinlerini yılda bir defaya indiren, il emri uygulamasını kaldıran bakanlık bu defa da yeni sistemle birlikte yeni bir mağduriyete sebep olmuştur. Eş durumundan tayin isteyen öğretmenlerin ataması yapılmamış bu öğretmenlerin aile huzuru ortadan kaldırılmıştır. Sırf bu sebepten dolayı evlenmesi gereken binlerce öğretmen evliliklerinin ertelemiştir. 

İlimizde norm fazlası gösterilen 2011-2012 eğitim öğretim yılında 5 inci sınıfı mezun edenler ile yine bu öğretim yılında 5 inci sınıfı alması gereken öğretmenler norm fazlası gösterilmiştir. Yapılan bu işlemin yönetmenliğe aykırı olduğunu norm fazlası öğretmenlerin değerlendirilmesi hizmet puanına göre yapılması gerekmektedir. Yönetmenliğe aykırı bir uygumladır.

Norm içinde olan  bu öğretmenler mahkemeye başvurduklarında kesin bir şekilde kazanacaklardır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yanlıştan dönüp yasanın gereğini yerine getirmesini talep ediyoruz. Hiç kimse yasaların üzerinde değildir.

Yaşı 60 ile 66 ay arası çocuğu bulunan veliler çocuklarını okula göndermemek için rapor almak için hastane kapılarında beklemişlerdir. Rapor almak isteyen veliler yetkili bakan ve başbakan tarafından tehdit edilmiş; doktorların rapor verme yetkisi gasp edilmiştir.

Yeni uygulamayla haftalık ders saatleri artırılmış; ikili eğitim yapan okullarda öğrencilerin akşam saat 19.00’lara kadar okulda kalmaları sağlanmıştır. Bu uygulama öğrencilerin can güvenliği açısından sakıncalıdır. Böyle bir uygulama ancak bütün okullar normal öğretime dönüştürüldükten sonra uygulanabilir. Bu haliyle öğrenci ve veliye artı bir külfet getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Eğitim öğretimle ilgili tüm yetkili birimleri yukarıda açıkladığımız sıkıntıları gidermeye davet ediyoruz. Aksi takdirde 2012-2013 eğitim öğretim yılı sıkıntılar yılı olacak; başarı yüzde yüz düşecektir.

2012-2013 eğitim öğretim yılının milletimize hayırlı olması diler; saygılar sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız