SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarı Yüzde 90"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:25:11
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Beydağı bölgesinde 4 yıl önce başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bugüne kadar 682 bin adet fidan dikildiği bildirildi. Bölgede yürütülen 3 ayrı ağaçlandırma projesi kapsamında toplamda 1650 hektarlık alanın ağaçlandırıldığı kaydedildi. 

Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca ve beraberindeki orman mühendislerinden oluşan teknik heyetle birlikte Beydağı Ağaçlandırma Bölgesi’nde incelemelerde bulundular.

“Başarı oranı yüzde 90”

Burada heyete ağaçlandırma projesine ilişkin bilgiler veren Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Beydağı Ağaçlandırma Projesi’nin Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2009 yılında Malatya’ya yaptığı ziyaret sırasında kararlaştırıldığını belirterek, “Malatya Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi revize edilerek 888 hektar alanda ağaçlandırma planlaması yapıldı. Beydağı’nın ağaçlandırılması, yeşillendirilmesi her zaman Malatya’nın rüyası ve özlemi oldu. Bu rüyanın gerçekleştirilmesi yolunda projeye başladığımız tarihten bugüne kadar 451 bin dikim çukur tesisi edildi. Bugüne kadar 682 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi” dedi. 

Beydağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında dikilen fidanların sedir, karaçam, ardıç, mahlep, badem ve akasya olduğunu ifade eden Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, dikimi tamamlanan alanlardaki fidanların tutma başarı oranının % 90 olduğunu kaydetti. 

Vali Yardımcısı Duran: Kuruma oranı % 10 

Ağaçlandırma projesinin incelemesi sırasında konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran ise, Beydağı Ağaçlandırma Projesi’nin Malatya’daki yeşil oranının yükseltilmesi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Sizler de gördüğünüz gibi sahada teknik bir çalışma noktasında zorluk olduğu aşikar. Zor bir alan. Ağaçlandırmak açısından. Bu zorluklara rağmen arkadaşlarımız bu zorlukları aşarak bir kısım hizmetleri ilimize kazandırmışlar. Daha önceki emeği geçen Valilerimize,  mevcut valimize, orman bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran proje kapsamında dikilen fidanların tutma oranının bir hayli yüksek olmasının memnuniyet verici olduğuna dikkat çekerek, “Çok güzel bir çalışma oldu. Özel bir çalışma. Zeminden kaynaklanan yer yer aksaklıklar ve kurumalar olabilir ama bunların oranlarının fazla olmadığını ifade edildi. Ağaç kuruyabilir ama önemli olan oranı. Yüzde 10 oranında bir kuruma var ama yüzde 90 oranında tuttuğunu söylediler” dedi.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat Aktas (7 yıl önce)
    Süper! Süper! Süper! Iste bu! Böyle haberler okumak, yasamak istiyoruz iste! Bütün Malatya yesillensin lütfen! Saygilar
    0
    0
    Yanıtla