SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarılı Bir Otopsi Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:09
A- A+ PAYLAŞ

Bakan Ergin, Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarına ilişkin,''Hangi veriler var ise ölüm anında tamamına yakın bulguları elde edebilecek bir başarılı otopsi yapılmıştır'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya'da, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen Medya Tanıtım Günleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetede yer alan haberde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Ergin, ''Şu anda otopsi sonucundan elde edilen veriler, 1. İhtisas Kurulu'nun değerlendirmesine tabi tutuluyor'' diye konuştu.

Bu kurulda Adli Tıp uzmanları ve üniversitelerden gelen konunun uzmanı hocaların oluşturduğu bir çalışma grubunun titiz bir mesai harcadığını ifade eden Ergin, şunları kaydetti: 

"Şunu söyleyeyim; hangi veriler var ise ölüm anında hemen hemen tamamına yakın bulguları elde edebilecek bir başarılı otopsi yapılmıştır. Onun için adli tıp sürecinden sonra bu tereddütlerin izale olacağını düşünüyorum şahsen. Normal bir ölüm müdür, yoksa dışarıdan bir müdahale var mıdır? Bu sualler cevabını bulacaktır diye ümit ediyorum. Şu aşamada daha fazlasını ifade etmeyeceğim, çalışmalar devam ediyor. 1. İhtisas Kurulu resmi raporunu başsavcılığa ulaştırdığında, değerlendirmeyi ilgili başsavcılığımız yapacak.'' 

Açlık grevlerinin sona erdirilmesi 

''Cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona erdirilmesi için Abdullah Öcalan ile pazarlık yapıldı mı, tavizler verildi mi?'' sorusuna ise Ergin, şu yanıtı verdi:

''Biz bu cezaevlerinde bir tek vatandaşımızın canının yanmaması için, burnunun kanamaması için gayret sarf etmişizdir. Taviz anlamında verilmiş bir şey var mıdır? En ufak bir şey söz konusu olamaz. Burada olsa olsa, bir tarafta insan hayatına son verdirtmek için yapılan bir dayatma, baskıdan söz edilebilir"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız