SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başarılı Öğrenci' Pazarı mı Var?

A- A+ PAYLAŞ

Özel Malatya Dershaneler Birliği Derneği'nden, önemli iddia.. Bazı öğrencilerin başarıları, bazı dershanelere pazarlanıyor mu?..

Kısa adı Özmader-Bir olan Özel Malatya Dershaneler Birliği Derneği'nden; başkan Cemal Çiçek, 2. başkan Mustafa Şahin, Sekreter Mehmet Başkak, Muhasip Hasan Özkan, Üyeler M.Said Konyalıgil, Yusuf Karadağ, Rauf Hakan ve Enver Aydın Acar imzalarıyla yapılan ortak yazılı açıklama, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, Malatya'da da bazı öğrenciler ve dershanelerin başarısıyla ilgili konuşulan iddiaları gündeme getirdi.

Yazılı açıklamada şöyle deniyor:

"ÖZMADER-BİR olarak Malatya'mızdan Türkiye 2.si çıkması ve ilk 1000'de onlarca öğrencinin yer almasını iftiharla karşılıyor ve Malatya'nın ÖSS başarısının geçen yıla oranla 17. sıraya yükselmesinden kıvanç duyuyoruz. Ancak ÖSS sonuçları açıklanmadan önce, geçmiş yıllarda olduğu gibi sahte derecelerin yahut üniversite öğrencisi olduğu halde dershanelere devam etmeden usulen kayıt yaptırıp, derece yaptığı takdirde anlaştığı dershaneden menfaat elde etme amacında olan şahısların olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştı. Bu bilgiden dolayı ÖZMADER-BİR olarak konu hakkında 27.06.2006 gün ve .. sayılı yazı ile üye dershanelerin dikkatini çekmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğünü de bilgilendirmiştik.

ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra dereceye giren öğrencilerden bazılarının, daha önce babasıyla veya bizzat bazı dershanelere giderek, formalite kayıt yaptırmak suretiyle sınavın derecelerini menfaat karşılığı pazarlama anlaşması yaptığı; söz konusu kişilerin aslında ilimizdeki dershanelere devam etmedikleri, Malatya dışında kayıtlı bulundukları üniversitelere veya il dışındaki dershanelere devam ettikleri ihbarları derneğimize ulaşmıştır.

ÖZMADER-BİR olarak kamuoyunu yanıltıcı her türlü derece reklamlarına karşı halkımızı uyarmayı toplumsal bir sorumluluk olarak addediyoruz. Bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için ilgili birimleri göreve davet ediyoruz.."

MİLLİ EĞİTİM NİYE AÇIKLAMAZ?..
Bu arada, gerek OKS, gerek ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, Malatya'daki başarı durumu, başarılı öğrencilerle ilgili, kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirebilecek durumdaki kurum olan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda "sürekli" sessizliği, bu tür tartışmalara neden oluyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün; bu tür sınavların ardından, başarılı öğrenciler ve okullarının yanı sıra, kendi denetiminde olan dershanelerin "tescilli" kayıtlarıyla da dershane bağlantısını saptayıp açıklayabileceği, ancak bunu yapmadığı için, bu yılda artık ilgili sektörün bir kuruluşunun tepkisini çeken noktaya gelindiği öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız