SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

0
Güncellendi - 2016-02-18 16:31:48
Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçe merkezinde yer alan Yazıhan İlk Okulu ve Yazıhan Orta Okulu’nu ziyaret eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavının birinci döneminde başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Vali Kamçı’yı ziyareti sırasında Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri karşıladı. Vali Kamçı, Kaymakam İmamoğlu’ndan ilçe hakkında, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Feytulla Taylan’dan da eğitim öğretim hakkında brifing aldı.

Brifingde; ilçede 212 öğretmen, 2 055 öğrenci ile 17 eğitim kurumunda eğitim öğretimin devam ettiği, İlçenin eğitim düzeyinin Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğu belirtildi.

Vali Kamçı’nın Yazıhan ziyareti ile ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi;

“2015- 2016 TEOG sınavının 1. döneminde toplam 6 dersten yapılan sınava ilçeden 199 öğrencinin (8. Sınıflar) girdiği ve sınav sonuçlarına göre Yazıhan ortaokul öğrencilerinin başarı ortalamasının il genelinde devlet okulları arasında 1. sırada yer aldığı belirtildi. Aynı okul öğrencilerinin 2014- 2015 TEOG sınavlarında yine il de birinci oldukları, 1 öğrencinin Türkiye derecesi yaptığı dile getirilerek, 2014 ve 2015 yıllarında ilçedeki ortaöğretim Kurumu'ndan mezun olan 182 öğrencisinin, 38’inin lisans, 18’nin de önlisans olmak üzere toplam 56 tanesinin Yükseköğretim kurumuna yerleştiği bilgisi verildi.

Vali Kamçı, Brifing sonrası Yazıhan ilkokulu ve Yazıhan ortaokuluna giderek en başarılı öğrencilerin yer aldığı 6/A İngilizce sınıfı ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Tuba Çelebi’den sınıfın başarı düzeyi ve öğrenciler hakkında bilgi alan Vali Kamçı, öğrencilerle tek tek sohbet ederek onlara hediyelerini verdi ve sınavın 2. döneminde daha da fazla başarı beklediğini, bu sebepten fazla çalışmalarını isteyerek başta öğretmenleri olmak üzere, öğrencilere ve ailelerine teşekkürlerini iletti. Vali Kamçı, öğle tatilinde okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda yönetici ve öğretmenlerle istişarelerde bulunan Vali Kamçı, 2. dönem sınavında başarı elde eden öğrencilerin çeşitli illere geziye gönderileceğini belirterek, öğretmenlere başarı belgesi verdi.

Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Kamçı, Başkan Öztürk’ den çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeyi ziyarete gelen İlbank Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş’ la da bir süre görüştü. Belediye Başkanlığınca ilkokul ve ortaokul’da görevli öğretmenler için düzenlenen öğle yemeğine de katılan Vali Kamçı, Başkan Öztürk’ün şahsında hem Eğitim Öğretime verdikleri desteklerden dolayı, hem de öğrencilere sağlamış oldukları burslardan dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Kamçı, Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra ilçe merkezinde vatandaşların bulunduğu çay ocağını ziyaret etti. Vatandaşlarla çay içip onların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Kamçı’dan vatandaşlar genel olarak sulama konusunda taleplerde bulundu.

Vali Kamçı, burada vatandaşlara; Orman ve Su İşleri Bakanlığı  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini, Proje tamamlandığında 120 bin 600 dekar zirai arazinin sulanacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ nun verdiği bilgiye göre de Projenin % 40’ının tamamlandığını, Sulama suyu şebekesi hattına ait boruların döşenmesinin ettiğini yılsonuna kadar 61.493 metre sulama şebekesi ile 1 adet pompaj istasyonu yapılarak vatandaşların modern sulama teknikleri ile suya kavuşacağını belirtti. Vali Kamçı, çalışmaların bu hızla devam etmesi durumunda önümüzdeki sulama döneminde Yazıhan’lı çiftçilerin su sorununun ortadan kaldırılmış olacağını dile getirdi.

Vali Kamçı, ayrıca İlçe sınırları içerisinde yapılacak olan Malatya Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin de  Türkiyede ilk örnek ve İlimiz adına da gururlanacağımız bir proje olacağını belirtti.

Vatandaşların, ilçeyi ziyaretlerinden ve kendilerine vermiş olduğu bu güzel haberden dolayı teşekkür etmelerinin ardından sonra Vali Kamçı ilçeden ayrıldı.”

 

 Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız