SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarılı Öğrencilere Ödül..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:08
Başarılı Öğrencilere Ödül..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve SODES projesi kapsamında yapılan Başarıyı Ödüllendirme Programı, 50 ortaokulun 8. sınıfından en yüksek dereceyi alarak birincilikle mezun olan öğrenciler, aileleri ve okul idarecileri Ramada Altın Kayısı Oteli’nde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Org. Galip Mendi, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, 2. Ordu Hrk. Kurmay Yarbaşkanı Tümg. Halil Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Orhan Erdim, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah A. Öztoprak ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Malatya Musiki Cemiyeti tarafından verilen konser eşliğinde yenilen yemeğin ardından konuşma yapan Vali Şahin, “Bizler görev üstlenmiş, sorumluluk üstlenmiş kişiler olarak hep eğitimin gündemimizin birinci sırasında olduğunu ve olması gerektiğini vurgulamaya çalışıyoruz. Bunun amacı çok açık çok belli insanoğlu hangi devirde yaşarsa yaşasın, hangi şartlarda yaşarsa yaşasın, hangi gelişmiş ülkede olursa olsun mutlaka eğitime muhtaçtır. Eğitimi her an ve her zaman göz önünde tutup ona göre programını yapmak zorundadır. Eğitimin yeteri veya yeterliliği yoktur, sonuna kadardır, beşikten mezara kadardır. Bunu Malatya özelinde de özellikle vurguluyoruz. Malatya’da da gündemde, gündemi eğitim sorunu işgal ediyor. Malatya’nın mevcut fiziki alt yapısı, insan kaynağı, öğrenci kaynağı, öğretmen ve personel durumu idari kabiliyeti aslında bulunduğu noktadan aslında daha ilerisini ve yükseği hak ediyor. Dolayısı ile de biz Malatya’da bu amaçla elimizden geldiğince eğitim ortamını daha iyileştirmeye, gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamaya ve bunun içinde bir takım projeler programlar yada planları öğretmenlerimiz ve Milli Eğitim ile birlikte uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“SODES kapsamında bizler özellikle öğrencilerimizi teşvik etme noktasında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmeyi projelendirdik ve onunla ilgili bir çalışma yaptık. Başarı için her türlü fedakarlığı yapan öğrencilerimizi bir defa daha bizde tebrik etmek, onlara ufak bir karşılık verebilmek, onlara teşekkür edebilmek ve ailelerini tebrik etmek ama öbür taraftan da diğer öğrencilerimizi ve velilerimizi bu konuda cesaretlendirebilmek. Burada bugün elli ortaokulumuzun elli tane birinci olan, en yüksek puanla okulunu bitiren öğrencimiz var. Diğer öğrencilerimizin hepsini de biz ödüllendirmek isterdik ama biliyorsunuz bu bir imkan meselesi dolayısı ile bunu biz diğer öğrencilerimizi de aynı zamanda ödüllendirme gibi düşünüyoruz. İnşallah Malatya buradaki 50 öğrenci ile değil daha nice 50 öğrenciler ile hem ölçülebilir hem değerlendirilebilir sınavlardaki başarısını arttıracağız. Aynı zamanda geleceğe tam donanımlı, insani bütün hasletlerini donanmış olarak kendinden, ailesinden, akrabasından, mahallesinden, şehrinden ve ülkesinden kendini sorumlu hisseden, onlara karşı yapabileceği bir takım görevlerin olduğu idraki ile insanlarımızı çocuklarımızı hazırlamak, vatanına, milletine, bayrağına bağlı saygılı ve değerlerine özellikle saygılı bağlı nesiller yetiştirmektir. Eğitimin asıl amacı budur. Ben bugün bütün öğrencilerimizi ve onların adına burada olan elli öğrencimizi tekrar tebrik ediyorum, onlara destek veren her türlü fedakarlıkta bulunan aileleri, anneleri, babaları tebrik ediyorum. Yine onları bu güne getiren, onlar için her türlü imkanı fırsatı uygulayan kullanan öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, Milli Eğitim camiamızı kaymakamlarımızı, vali yardımcılarımızı ve diğer paydaşlarımızı diğer kurumlarımızı bize bu konuda destek veren üniversitemiz başta olmak üzere belediyemiz başta olmak üzere diğer bütün kurumlarımızı şükranla karşılıyorum onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu birliktelikler bu birlikte çalışmalar arttığı müddetçe biz nesillerimizi öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde de bunun artışı yönünde hep birlikte birbirimize güç vererek, destek olarak bir artış sağlayacağız. Malatya’mızı ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıma noktasında da üzerimize düşen görevimizi hiç olmazsa bir nebze yerine getirmiş oluruz diye inanıyorum. Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında aileleri ile birlikte mutluluk içinde sağlık içinde ama başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.”

Vali Şahin konuşmasının ardından Türk Telekom Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Gültekin’e bisiklet ve çeşitli hediyeler verdi. İstiklal Ortaokulu öğrencisi Gülcan Korkmaz’ın hediyesini 2. Ordu Komutanı Org. Galip Mendi, Şeker Ortaokulu öğrencisi Sevil Binbaşıoğlu’nun hediyesini 2.Ordu Hrk. Kurmay Yarbaşkanı Tümg. Halil Erkek, Hatice İsmet Şeftalicioğlu’nun hediyesini Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Topsöğüt Akpınar Ortaokulu öğrencisi Uğur Yaşa’nın hediyesini Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Cengiz Topel Ortaokulu öğrencisi Ecem Özdemir’in hediyesini Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Orhan Erdim ve Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Şeyda Ay’ın hediyesini de İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik verdi.

Geriye kalan 43 öğrencinin bisiklet ve hediye paketlerinin verilmesinin ardından yapılan açıklamada, 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 16:00’da Belediye binası arkasında hareket edecek otobüsle bu öğrencilerin Bursa, Çanakkale ve İstanbul illerini kapsayan beş günlük geziye gidecekleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız