SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarılı Öğrencilere Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:30:19
Başarılı Öğrencilere Ödül
A- A+ PAYLAŞ
 
Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren; Malatya Gazi İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencilerine okul yönetimi tarafından kol saati ve kitap hediye edildi. 
 
Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Türkiye genelinde tam puan alanlardan on tanesinin Malatya’da olmasından gurur duyduklarını söyleyerek, “Gazi İlkokulumuz’un kökeni tarih İtibariyle çok eskiye dayanmakta. Bu okulun geçmişine baktığımızda hakikaten çok büyük dehalar yetiştirmiş bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. Dolayısıyla bugünkü neslimizin de o yolu takip etmesi gurur vericidir. Tabi marifet iltifata tabidir. Elbette ki başarılı olan öğrencilerimizi onurlandırmak, onları küçük bir törenle olsa dahi ödüllendirmek bizim için ayrı bir görevdir. Çocuklarımızın başarısında okul yönetiminin, öğretmenlerinin ve ailelerinin paylarının çok büyük olduğuna inanıyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Başarının sırrı istikrarlı olarak çalışmaktır. Çocuk daha ilköğretim sıralarında bir hedef belirlerse o hedefe daha emin adımlarla ilerleyerek başarılı olur. Tecrübelerimizden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki bir anne baba eğer çocuklarına oğlum kızım çalış diyorsa o çocuk yüzde doksan dokuz başarılı olamaz. Çocuk hedefini kendi belirleyerek o rotada ilerlemelidir” ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Gazi İlköğretim Okul Müdürü Doğan Dinçer ise, “2012 yılı sekizinci sınıflar SBS sonuçlarına göre öğrencilerimizden Selvanur Tosun 500, Fatih Kılıç 497, Tolga Tortum 490 ve Serdar duman 487 puan alarak bizleri gururlandırmıştır. Malatya’da on tane 500 tam puan alan öğrenci var ve bu öğrencilerden bir tanesi de bizim okulumuzda öğretim görmektedir. Özel okullarımız içerisinde de 5 yüz tam puan alan öğrencilerimiz var ama devlet okulları içerisinde bildiğim kadarıyla dört okulda 5 yüz tam puan alan öğrenci var. Dereceye giren tüm öğrencileri, ailelerini ve eğitim veren öğretmen ve idarecilerini gönülden kutluyorum. Ayrıca 470 puan alan 13 öğrencimiz, 400 puan üzerinde alan ise 42 öğrencimiz bulunmakta. Bu rakamlar azımsanmayacak kadar iyi. Başarı çalışmak ve sahiplenmekle gelir. Çocuklarımızı sadece okula bırakmakla sahiplenemeyiz. Velilerimiz çocuklarının okulda geçirdiği günün sağlamasını öğretmen ve çocuklarıyla yapmalıdır. İnşallah bütün öğrencilerimiz gelecekte de başarıdan başarıya koşar” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız